Министарство одбране Републике Србије
 
16.10.2018.

Посета кинеске делегације Министарству одбране




У оквиру дводневне посете Републици Србији,  делегација Народне Републике  Кине коју предводи заменик начелника Управе за политичке послове Централне војне комисије генерал-мајор Ванг Липинг посетила је данас Војну академију. Делегацију је дочекао начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић.



Након разговора о  организацији, структури и задацима Војне академије, као и о њеним студијским програмима, курсевима и капацитетима, кинеска делегација је обишла Катедру војномашинског инжењерства, Катедру војноелектронског инжењерства и телекомуникација и информатике, пиштољску стрељану и спортски центар Војне академије.

Током посете Србији, генерал Липинг са члановима делегације обишао је и Други ракетни дивизион 250. ракетне бригаде, где је командант бригаде пуковник Тиосав Јанковић представио рад ракетне батерије.



Кинеска делегација посетила је и Управу за традицију, стандард и ветеране. Том приликом начелник Управе пуковник Слађан Ристић презентовао је гостима начин додељивања одликовања, војних спомен-медаља и споменица што је и био циљ посете. Такође, пуковник Срећко Кузмановић из Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије представио је развијање морала у Војсци Србије, након чега је  кинеска делегација посетила и Војни музеј.



Делегација Народне Републике  Кине и делегација Министарства одбране Републике Србије  положиле су данас  цвеће на Спомен обележје погинулим грађанима Кине током НАТО агресије 1999. године.
photoФОТОГАЛЕРИЈА