Министарство одбране Републике Србије
 
15.10.2018.

Српско-рускe комеморативнe свечаности



Делегација Министарства одбране и Војске Србије, коју је предводио начелник Штаба Команде за обуку бригадни генерал Дејан Јанковић, присуствовала је данас државној церемонији у оквиру Спомен-комплекса „Чачалица“ код Пожаревца, посвећеној одавању почасти борцима и цивилима страдалим у Другом светском рату. Комеморативно окупљање одржано је уз државне и војне почасти.

Државни секретар Министарства  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је данашњу церемонију.
Комеморативно окупљање почело је полагања венаца и одавања почасти код Спомен-костурнице страдалих припадника Црвене армије. После тога, српски и инострани званичници одали су почаст жртвама код Спомен-костурнице родољуба страдалих у Другом светском рату.

Венце су код обе спомен-костурнице положили представници Министарства одбране и Војске Србије, градоначелник и представници Града Пожаревца, дипломатски представници Руске Федерације, Републике Белорусије, као и удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачих ратова Србије.

Oрганизатор комеморативне свечаности је Одбор Владе за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА