Министарство одбране Републике Србије
 
09.10.2018.

Састанак министара одбране Србије и Казахстана



Министар одбране Републике Србије Александар Вулин састао се данас са министром одбране Републике Казахстан Нурланом Јермекбајевим, на маргинама дводневне посете делегације Србије, коју предводи председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, тој пријатељској држави.

Министар Вулин истакао је изузетну сарадњу две државе у различитим областима првенствено захваљујући добрим личним односима два председника - Србије и Казахстана.

Министри Вулин и Јермекбајев изразили су задовољство због првог званичног сусрета, а током састанка разговарали су о стању и перспективама развоја војно-војне и војнотехничке сарадње.

Такође, министар Јермекбајев показао је заинтересованост за искуство наших мировњака из мултинационалне операције у Либану, јер ће Казахстан у ту мисију ускоро упутити чету.

Предлог министра одбране Србије је да инструкторе обуке Војске Србије упутимо у Казахстан, као и да подофицири оружаних снага Казахстана буду обучавани у нашој земљи.

Министар Вулин упутио је позив казахстанском колеги да посети Србију, а министар Јермекбајев истакао је и поздравио учешће представника оружаних снага Казахстана на предстојећој вежби REGEX, као и вежби о сајбер безбедности у престоници Србије.