Министарство одбране Републике Србије
 
09.10.2018.

Генерал-мајор Петар Цветковић примио дужност заменика начелника Генералштаба Војске Србије



Генерал-мајор Петар Цветковић примио је данас дужност заменика начелника Генералштаба Војске Србије на војној свечаности уприличеној тим поводом у касарни „Бањица 2“ у Београду.

Свечаности су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, начелници управа и одељења Генералштаба и команданти Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић и Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић.
 
Истичући значај дужности заменика начелника Генералштаба за функционисање Војске Србије, генерал Мојсиловић је рекао да је одговоран и непоколобљив рад генерала Цветковића на претходним дужностима био пресудан фактор при одлучивању надлежних да му повере дужност коју данас прима.
 
– Уверен сам да ће генерал Цветковић, уз пуну подршку најближих сарадника, наставити добар континуитет рада у Генералштабу, али и да ће стечена искуства и сопствене квалитете искористити и учинити корак напред. Желим му да има довољно мудрости, снаге и воље да, заједно са свима нама, да лични печат нашем најважнијем задатку, одбрани отаџбине – рекао је генерал Мојсиловић.
 
Генерал-мајор Петар Цветковић рекао је да је поносан што му је указано поверење да буде заменик начелника Генералштаба, додајући да је свестан да га очекује много рада и одрицања у циљу унапређења оперативних и функционалних способности и Генералштаба и Војске Србије у целини. 
 
Генерал-мајор Петар Цветковић завршио је Општу средњу војну школу, Војну академију, Командно-штабно и Генералштабно усавршавање и Високе студије безбедности и одбране. Обављао је командирске, штабне и наставничке дужности у јединицама војне полиције и органима безбедности. Учествовао је у борбеним дејствима током НАТО агресије на СРЈ и рата на простору бивше СФРЈ. На дужност заменика начелника Генералштаба Војске Србије долази са места директора Војнобезбедносне агенције.