Министарство одбране Републике Србије
 
05.10.2018.

Обележено 70 година рада компаније "Слобода" Чачак



Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас свечаном обележавању јубилеја компаније „Слобода“ Чачак – 70 година рада, у чачанском Дому културе.

Како је истакао министар одбране, компанија „Слобода“ је свакако један од стратешких предузећа, када је реч о одбрамбеној индустрији Србије.

- Она постиже изузетне резултате и желим да честитам генералном директору Стефановићу и свим запосленима на резултатима које су остварили у последњих неколико година, али исто тако и да изразим очекивање да ће наставити и да ће непрекидно инсистирати на томе да купују нову технологију. Стално овладавају новим процесима производње и новим производима, јер то је једини начин да останемо конкурентни на светском тржишту, рекао је министар одбране.

Према његовим речима, Влада Републике Србије ће наставити политику Александра Вучића коју је водио када је био председник Владе, а то значи да нећемо изгубити контролу над одбрамбеном индустријом, да ћемо увек сачувати наш конролни пакет, али да ћемо омогућити даља улагања и државног и приватног инвеститора.

- То сигурно може да радује и раднике „Слободе“, имаћемо више радних места и више посла. Први и основни задатак „Слободе“, али исто тако и читаве одбрамбене индустрије Србије, јесте да опремају и наоружавају нашу војску. Наша војска мора да буде сигурна и поуздана у квалитет производа, у знање инжењера, да ћемо увек по нижим ценама него на тржишту добити производ најбољег квалитета. То је суштина пословања одбрамбене индустрије Србије и желим да захвалим свим радницима компаније „Слобода“ што нам то и омогућавају, закључио је министар Вулин. 



Генерални директор компаније „Слобода“ Зоран Стефановић захвалио је Влади Србије која је уложила 43 милиона евра у наменску индустрију, јер је препознала њен значај.

- Уз сопствена средства и помоћ Владе инвестираћемо у проширење и оптимизацију постојећих капацитета за производњу муниције средњих и великих калибара. Инвестициона улагања обезбедиће отварање нових радних места, што је веома значајно за Компанију, локалну самоуправу и Републику Србију. Циљ је да у наредним годинама повећамо производњу и тиме остваримо позитивне економске ефекте који ће донети већу добит и побољшање стандарда запослених, рекао је Стефановић.



Поводом данашњег јубилеја, министар Вулин је уручио Плакету Министарства одбране генералном директору компаније „Слобода“ Чачак Зорану Стефановићу и компанији, а Стефановић је уручио захвалнице са плакетама Министарству одбране и институцијама и предузећима са којима компанија има дугу и успешну сарадњу, као и запосленима с најдужим стажом и недавно пензионисаним радницима.   

На данашњој свечаности приказан је и филм о 70 година рада и постојања компаније „Слобода“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.10.2018
mp4 (248,77 MB)
Обраћање министра Вулина
05.10.2018
mp4 (96,84 MB)
Изјава министра Вулина
05.10.2018
mp4 (186,34 MB)
Обраћање директора Зорана Стефановића
05.10.2018
mp4 (96,31 MB)
Прослава