Министарство одбране Републике Србије
 
27.09.2018.

Страни војни представници обишли вежбу „Стена-03“



У бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ јуче су 24 странa војнa представника из 16 земаља акредитованих у Р. Србији и НАТО војне канцеларије за везу у Р. Србији, обишла вежбу евалуације нивоа 2 „Стена-03“. Ова посета реализована је у организацији Управе за међународну војну сарадњу Сектора за политику одбране Министарства одбране и Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије.

Приликом обиласка вежбе „Стена-03“, страним војним представницима приказан је део разноврсних инжињеријских средстава којима располаже декларисана инжињеријска чета, као и активности које чета реализује у склопу сценарија вежбе, где су могли видети практичне поступке у реализацији наменских задатака инжињеријске чете у мултинационалним операцијама као што су радови на изградњи мостова, изградњи и одржавању путева, пружању прве помоћи евакуацијом ваздушним и копненим путем и техничко одржавање инжињеријских машина и средстава.
 
Током посете, страни војни представници упознали су се са капацитетима и могућностима базе „Југ“ за припрему и обуку јединица за учешће у мултинационалним операцијама и за реализацију међународних војних вежби.