Министарство одбране Републике Србије
 
26.09.2018.

Делегација Министарства одбране на сајму наоружања у Азербејџану





Делегација Министарства одбране, предвођена в.д. помоћником министра одбране за материјалне ресурсе Ненадом Милорадовићем, присуствовала је сајму наоружања „ADEX 2018“, који се по трећи пут одржава у Бакуу, престоници Републике Азербејџан. Предузећа одбрамбене индустрије Србије, која су учесници од првог сајма и ове године су забележила успешан заједнички наступ у оквиру штанда ЈП „Југоимпорт СДПР“.
 
Након свечаног отварања манифестације, председник Републике Азербејџан Илхам Алијев у пратњи министра одбране Закира Хасанова, заменика министра одбрамбене индустрије Јахја Мусајева и великог броја медија, обишао је поједине штандове, укључујући и српски, где је разговарао са в.д. помоћником министра Ненадом Милорадовићем. Том приликом је истакнуто изузетно задовољство сарадњом у сфери трансфера технологија који су извршиле српске одбрамбене компаније у претходном периоду.
 


Милорадовић је укратко упознао председника Алијева са пројектима развоја софистицираних средстава наоружања и војне опреме за потребе Министарства одбране Републике Србије, који би могли да буду следећа фаза у сарадњи између наших министарстава и две одбрамбене индустрије.
 
Тим поводом, одржан je састанак са помоћником министра одбрамбене индустрије Азербејџана, где су сумирани резултати досадашње сарадње и закључено да постоји и потреба и намера обе стране да се досадашње успешне релације у будућности унапређују, првенствено успостављањем заједничких пројеката на нивоу два министарства. Закључење протокола о намерама за сарадњу очекује се у наредних неколико дана.