Министарство одбране Републике Србије
 
25.09.2018.

Честитке министра одбране поводом Дана ансамбла "Станислав Бинички" и Техничког ремонтног завода НХ „Ђурђе Димитријвић – Ђура“




Честитка министра одбране поводом Дана Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“

Свим припадницима Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ упућујем срдачне честитке поводом 26.септембра – Дана Ансамбла.

Одржавајући традицију која траје више од једног века, од тренутка када је, наређењем министра војног Краљевине Србије у Београду, формиран музички састав под називом “Београдски војни оркестар“, углед који сте стекли како на домаћој тако и на светској музичкој сцени јасан је показатељ да сте достојни имена чувеног Станислава Биничког, аутора “Марша на Дрину“.

Неспоран таленат и стални напори које улажете у усавршавање одавно су препознати кроз ваш рад. Ваши чланови јавним наступима доприносе чувању и развијању српске културе и традиције, али и очувању угледа Министарства одбране и Војске Србије, као и просперитету културне сцене читаве државе.

У своје и у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије захваљујем вам се што увеличавате војне и државне свечаности. Уверен да ћете и у наредним пројектима достизати нове нивое уметничког развоја и очувати изузетно поштовање грађана Републике Србије, честитам вам празник.

Честитка министра одбране поводом Дана Техничког ремонтног завода НХ „Ђурђе Димитријвић – Ђура“
 
Свим припадницима  Техничког ремонтног завода НХ „Ђурђе Димитријвић – Ђура“ честитам 26. септембар – Дан Завода.

Настављајући традицију специјализоване војне установе техничке службе дугу више од шест деценија, професионалним приступом послу у досадашњем раду и сталним стручним оспособљавањем кадра прилагођавате се захтевима савременог доба и успешно реализујете задатке на праћењу стања, одржавање, генералном ремонту и демилтаризацији убојних средстава.
 
Уз жељу да и у наредном периоду, у складу с потребама Министарства одбране и Војске Србије, послујете успешно и доприносите изградњи система одбране, честитам вам празник.