Министарство одбране Републике Србије
 
24.09.2018.

Министар Вулин: Вучић је државник, све ради у интересу Србије и Срба




Говорећи у јутарњем програму Телевизије Пинк о томе како је дијалог у Бриселу обесмишљен с приштинске стране, министар одбране Александар Вулин рекао је да је „проблем у томе што је решавање питања Косова и Метохије избачено из Савета безбедности Уједињених нација где смо имали пријатеље, какви су Русија и Кина, и довели нас на ниво Европске уније, где је већина земаља признала косовску независност и тако се и понашају“.
 
- То су Срби урадили. То без Србије није могло да се уради, није могао ЕУЛЕКС да уђе на простор Косова и Метохије без Срба. Тадашња власт је то урадила и ми се сад носимо с тим последицама. Пратио сам бриселске споразуме од почетка, знам како се клима мењала, колико је то сад почело да иде у правцу интереса Србије и Срба, а колико је то било направљено да буде цементирање косовске независности. Александар Вучић то ради на изузетан начин. Не знам ко би имао ту личну и политичку храброст као што је он има, поручио је министар одбране и додао да постоје разлика између државника и политичара.
 
- Вучић је показао да је државник, да има храбрости да изађе пред своју нацију, да каже и оно што не волимо да чујемо и оно што можда буде тешко, да странцима каже и оно што никада не воле да чују. Томе сам био сведок и слушао сам то небројено пута, када разговара са њима, са моћним странцима, на начин на који заиста није лако помислити да би један политичар из Србије имао храбрости уопште да говори тако и, с друге стране, имате политичаре какав је Тачи који ради од данас до сутра и узда се у подршку великих западних савезника и нада да ће преживети још један дан без оптужнице за њих, истакао је Вулин  коментаришући изјаву Хашима Тачија да „нико Србију не може да натера да призна Косово“.