Министарство одбране Републике Србије
 
21.09.2018.

Министар Вулин: Осудите ратне хушкаче бар једном





- Волео бих да већ једном реагују на макар једну, не морају на све изјаве. Нека одреде себи време, простор и број, али само да чујемо једном да кажу да су позиви на рат који долазе од Весељија, Харадинаја и представника Приштине неприхватљиви и да ће за то неко сносити одговорност – изјавио је министар одбране Александар Вулин коментаришући изјаву шефа делегације ЕУ у Србији Сема Фабриција да се ЕУ неће бавити појединачним изјавама када је у питању дијалог Београда и Приштине.

Министар Вулин је истакао да би био задовољан да чује једну појединачну изјаву макар о свима њима заједно, јер не прође дан а да неко из Приштине не позове на рат и на сукобе на Балкану, а да сваки пут изостане било какава реакција Европске уније, и не само Европске уније.

- На Косову и Метохији владају странци, њихова је политичка моћ и њихов је утицај. Ако ови људи не говоре у њихово име, онда је време да нам то кажу или бар да кажу својим грађанима, својим пореским обвезницима да подржавају људе који хоће да запале нове ратне пожаре и који хоће да запале Балкан. И нека се нико не нада да ће зло које би некажњени ратни злочинци да изазову остати само у Србији. Неће и не може. Ако се једном запали тај пожар, ако се једном поново призове зло које призивају и Харадинај и Весељи и на које читав свет тако упорно ћути, онда се то зло неће завршити само на Србији, то зло ће се проширити и сва деца ће то осетити, не само само наша – нагласио је министар Вулин.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.09.2018
mp4 (99,3 MB)
Изјава