Министарство одбране Републике Србије
 
06.09.2018.

Посета делегације Генералног инспектората Система одбране Израела




У оквиру узвратне посете, предвиђене Планом билатералне сарадње са државом Израел, данас је у касарни „Бањица 2“ одржан пријем код начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића за делегацију Генералног Инспектората Система одбране Израела, предвођену генералним инспектором бригадним генералом у пензији Еитаном Даханом.



Циљ посете, која је трајала од 2. до 6. септембра,  био је наставак експертских разговора у области инспекцијског надзора, те је током протеклих дана домаћин гостима из Израела био директор Инспектората одбране генерал-мајор др Горан Радовановић.

Осим стручних разговора и размене искустава два инспектората, израелска делегација је била у прилици да се упозна са мисијом и задацима Војске Србије.



Разговарајући данас о актуелним изазовима, ризицима и претњама безбедности на глобалном нивоу, генерали Диковић и Дахан су нагласили да војска увек мора бити спремна за адекватан одговор на исте.

Истичући традицонално пријатељске односе двеју земаља начелник Генералштаба је изразио наду да ће ова посета допринети још бољим односима и унапређењу сарадње двеју војски.



За време боравка у Србији делегација Израела је обишла базу „Југ“, Речну флотилу, компанију „Слобода“ а.д. Чачак, културно-историјске знаменитости Републике Србије у Нишу и Смедереву и била гост градских власти града Смедерева.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА