Министарство одбране Републике Србије
 
03.08.2018.

Бесплатни систематски прегледи за војне пензионере




Поводом Дана санитетске службе – 30. јула, Управа за војно здравство организовала је током ове недеље акцију бесплатних систематских прегледа за војне пензионере у Војној болници Ниш, Војној болници Нови Сад и Војномедицинском центру Карабурма. Током петодневне акције прегледано је више од 250 пензионера.
 


Према речима начелника Управе за војно здравство пуковника др сци. мед. Угљеше Јовичића, специјалистички систематски прегледи одржани су ради подсећања великог броја пензионисаних војних лица на редовну контролу здравља.
 
- Акцијом организованом преко удружења и подружница војних пензионера у Нишу, Новом Саду и Београду, хтели смо да пензионисаним војним лицима поручимо да су нам једнако важни као и активна професионална војна лица којима су ове врсте прегледа обавезне, рекао је пуковник Јовичић.
 
Преко Удружења војних пензионера Србије на систематски преглед у ВМЦ Карабурма јавио се потпуковник у пензији Милашин Младенић који је веома задовољан организацијом, почев од лабораторије па до специјалистичких кабинета.
 


- Иако преко надлежних санитетских одељења редовно одлазим на контроле, ово је изванредан начин да проверим здравствено стање. Добро је што данашњи преглед укључује и лекаре специјалисте, јер код њих не бих отишао с обзиром на то да немам таквих врста тегоба, истакао је Младенић.
 
Бесплатни систематски специјалистички прегледи прилагођени циљној групи осим лабораторијских анализа укључивали су прегледе лекара опште праксе, интернисте, кардиолога, уролога, неуролога, офталмолога, ОРЛ, физијатра и дерматолога, а у складу с пријављеним групама пацијената организовани су и уролошки прегледи.