Министарство одбране Републике Србије
 
01.08.2018.

Конкурс за пријем студената на мастер академске студије



УНИВЕРЗИТЕТ ОДБРАНЕ У БЕОГРАДУ
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
расписује
КОНКУРС
за при­јем сту­де­на­та на ма­стер ака­дем­ске сту­ди­је
 
Вој­на ака­де­ми­ја Уни­вер­зи­те­та од­бра­не у Бе­о­гра­ду у школ­ској 2018/2019. го­ди­ни на ма­стер ака­дем­ске сту­ди­је упи­су­је са­мо­фи­нан­си­ра­ју­ће сту­ден­те за сле­де­ће сту­диј­ске про­гра­ме:

1. Ме­наџ­мент у од­бра­ни – 29 сту­де­на­та,
2. Вој­но­ма­шин­ско ин­же­њер­ство – 28 сту­де­на­та,
3. Вој­но­е­лек­трон­ско ин­же­њер­ство – 31 сту­дент,
4. Атом­ско-би­о­ло­шко-хе­миј­ска од­бра­на – 9 сту­де­на­та,
5. Јав­не фи­нан­си­је – 23 сту­ден­та,
6. Вој­но­хе­миј­ско ин­же­њер­ство – 10 сту­де­на­та,
7. Ло­ги­сти­ка од­бра­не – 15 сту­де­на­та и
8. Фо­рен­зич­ко ин­же­њер­ство – 10 сту­де­на­та.
На кон­курс се мо­гу ја­ви­ти кан­ди­да­ти ко­ји ис­пу­ња­ва­ју сле­де­ће усло­ве:
Оп­шти усло­ви кон­кур­са:
  • да су др­жа­вља­ни Ре­пу­бли­ке Ср­би­је и
  • да се про­тив њих не во­ди кри­вич­ни по­сту­пак или по­сту­пак због кри­вич­ног де­ла за ко­је се го­ни по слу­жбе­ној ду­жно­сти, од­но­сно да ни­су осу­ђи­ва­ни за та­ква де­ла ка­зном за­тво­ра у тра­ја­њу ду­жем од шест ме­се­ци;
  • да не по­сто­ји без­бед­но­сни ри­зик да кан­ди­дат бу­де при­мљен на шко­ло­ва­ње (утвр­ђу­је над­ле­жна це­ли­на Ми­ни­стар­ства од­бра­не а обра­зац за без­бед­но­сну про­ве­ру пре­у­зи­ма се на ин­тер­нет стра­ни­ци Вој­не ака­де­ми­је, www.va.mod.gov.rs).
По­себ­ни усло­ви кон­кур­са:
  • за­вр­ше­не од­го­ва­ра­ју­ће основ­не ака­дем­ске сту­ди­је утвр­ђе­не сту­диј­ским про­гра­мом и оства­ре­но нај­ма­ње 240 ЕСПБ,
  • по­зна­ва­ње стра­ног је­зи­ка и
  • кан­ди­да­ти за упис на ма­стер ака­дем­ске сту­ди­је ко­ји су основ­не ака­дем­ске сту­ди­је за­вр­ши­ли са про­сеч­ном оце­ном ма­њом од 8,00 по­ла­жу при­јем­ни ис­пит.
На­чин кон­ку­ри­са­ња и по­сту­пак спро­во­ђе­ња кон­кур­са:
Кан­ди­да­ти при­ја­ве под­но­се пре­по­ру­че­ном по­штом Вој­ној ака­де­ми­ји, на адре­су Ули­ца ге­не­ра­ла Па­вла Ју­ри­ши­ћа Штур­ма број 33, Бе­о­град или лич­но у кан­це­ла­ри­ји оп­штих по­сло­ва Вој­не ака­де­ми­је (то­ком тра­ја­ња кон­кур­са).
Обра­зац при­ја­ве за упис пре­у­зи­ма се на ин­тер­нет стра­ни­ци Вој­не ака­де­ми­је (www.va.mod.gov.rs).
Уз обра­зац при­ја­ве за кон­курс кан­ди­да­ти под­но­се ове­ре­не фо­то­ко­пи­је сле­де­ћих до­ку­ме­на­та:
  • уве­ре­ње о др­жа­вљан­ству Ре­пу­бли­ке Ср­би­је,
  • из­вод из ма­тич­не књи­ге ро­ђе­них,
  • ди­пло­му или уве­ре­ње ко­је ни­је ста­ри­је од го­ди­ну да­на о за­вр­ше­ном шко­ло­ва­њу на основ­ним ака­дем­ским сту­ди­ја­ма,
  • уве­ре­ње над­ле­жног ор­га­на да се про­тив њих не во­ди кри­вич­ни по­сту­пак или по­сту­пак због кри­вич­ног де­ла за ко­је се го­ни по слу­жбе­ној ду­жно­сти, од­но­сно да ни­су осу­ђи­ва­ни за та­ква де­ла ка­зном за­тво­ра у тра­ја­њу ду­жем од шест ме­се­ци, не ста­ри­је од шест ме­се­ци,
  • ове­ре­ну фо­то­ко­пи­ју до­ку­мен­та (до­да­так ди­пло­ме) о сте­пе­ну по­зна­ва­ња стра­ног је­зи­ка и
  • спи­сак на­уч­них и струч­них ра­до­ва.
При­јем­ни ис­пит за кан­ди­да­те ко­ји има­ју про­сеч­ну оце­ну ма­њу од 8,00 ре­а­ли­зо­ва­ће се у Вој­ној ака­де­ми­ји да­на 12. 9. 2018. го­ди­не са по­чет­ком у 16.00 ча­со­ва.
При­ли­ком до­ла­ска на при­јем­ни ис­пит у Вој­ну ака­де­ми­ју, кан­ди­да­ти мо­ра­ју са со­бом оба­ве­зно да има­ју до­ку­мент за лич­ну иден­ти­фи­ка­ци­ју (лич­на кар­та или па­сош).
Пре­ли­ми­нар­на ранг ли­ста би­ће об­ја­вље­на на ин­тер­нет стра­ни­ци Вој­не ака­де­ми­је 14. 9. 2018. го­ди­не, а ко­нач­на ранг-ли­ста 26. 9. 2018. го­ди­не.
Кан­ди­дат ко­ји сма­тра да су ње­го­ва пра­ва по­вре­ђе­на мо­же под­не­ти при­го­вор де­ка­ну Вој­не ака­де­ми­је у ро­ку од три да­на од да­на об­ја­вљи­ва­ња пре­ли­ми­нар­не ранг-ли­сте кан­ди­да­та. Де­кан Вој­не ака­де­ми­је до­но­си ре­ше­ње по при­го­во­ру кан­ди­да­та у ро­ку од три да­на од да­на при­је­ма при­го­во­ра. На ре­ше­ње де­ка­на, кан­ди­дат мо­же из­ја­ви­ти жал­бу на­чел­ни­ку Вој­не ака­де­ми­је у ро­ку од три да­на од да­на при­је­ма ре­ше­ња. На­чел­ник Вој­не ака­де­ми­је ре­ша­ва по жал­би у ро­ку од три да­на од да­на ње­ног при­је­ма.
Упис кан­ди­да­та оба­ви­ће се у Вој­ној ака­де­ми­ји 27. и 28. 9. 2018. го­ди­не од 8.30 до 14.30 ча­со­ва у Од­се­ку за пи­та­ња ка­де­та, сту­де­на­та и слу­ша­ла­ца.
Тро­шко­ви упи­са из­но­се 1.000,00 ди­на­ра и упла­ћу­ју се на ра­чун Вој­не ака­де­ми­је 840-19540845-28, са по­зи­вом на број 1227423133384461. Из­нос шко­ла­ри­не за школ­ску 2018/2019. го­ди­ну је 120.000,00 ди­на­ра. На­чин пла­ћа­ња би­ће ре­гу­ли­сан Уго­во­ром о шко­ло­ва­њу.
Ме­ри­ла за утвр­ђи­ва­ње ре­до­сле­да кан­ди­да­та:
  1. про­сеч­на оце­на са прет­ход­них сту­ди­ја (из­ра­же­на на две де­ци­ма­ле) мно­жи се са ко­е­фи­ци­јен­том 5;
  2. по осно­ву ду­жи­не сту­ди­ра­ња:
    • 20 бо­до­ва за сту­ди­је прет­ход­ног ни­воа за­вр­ше­не нај­ка­сни­је до кра­ја јед­не школ­ске го­ди­не ду­же од тра­ја­ња сту­ди­ја и
    • 5 бо­до­ва за сту­ди­је прет­ход­ног ни­воа за­вр­ше­не нај­ка­сни­је до кра­ја две школ­ске го­ди­не ду­же од тра­ја­ња сту­ди­ја;
  3. у слу­ча­ју да кан­ди­да­ти има­ју на осно­ву прет­ход­на два кри­те­ри­ју­ма исти број бо­до­ва, вред­но­ва­ти и кван­ти­та­тив­но ис­ка­за­ти пу­бли­ко­ва­не ра­до­ве пре­ма Пра­вил­ни­ку о по­ступ­ку и на­чи­ну вред­но­ва­ња и кван­ти­та­тив­ног ис­ка­зи­ва­ња на­уч­но­и­стра­жи­вач­ких ре­зул­та­та ис­тра­жи­ва­ча („Слу­жбе­ни гла­сник РС”, бр. 24/16 и 21/17) и
  4. у слу­ча­ју јед­на­ког бро­ја оства­ре­них бо­до­ва, на осно­ву прет­ход­них ме­ри­ла, пред­ност има кан­ди­дат са ве­ћом про­сеч­ном оце­ном са прет­ход­них сту­ди­ја.
Оста­ла оба­ве­ште­ња у ве­зи са кон­кур­сом мо­гу се до­би­ти у Од­се­ку за пи­та­ња ка­де­та, сту­де­на­та и слу­ша­ла­ца Уни­вер­зи­те­та од­бра­не на бро­је­ве те­ле­фо­на 011/3603-112 и 011/3603-194 или пре­ко елек­трон­ске по­ште upis­@va.mod.gov.rs.
Кон­курс је отво­рен од 25. 6. 2018. до 31. 8. 2018. го­ди­не.