Министарство одбране Републике Србије
 
19.07.2018.

Министар Вулин: Војска поново брине о својим припадницима





- Већ почетком септембра Војска Србије ће почети и са изградњом првих зграда за припаднике служби безбедности у Нишу и Врању, а биће изграђено око 27 хиљада квадратних метара – најавио је министар одбране Александар Вулин, који је у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, уручио данас кључеве од 24 стана активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
 
Министар одбране је поручио да будући корисници станова треба да знају да је ово јако добра вест јер ће Војска, наравно градити квалитетно брзо, у роковима, онако како једино Војска и уме.
 


- Ми се наоружавамо, ми се опремамо, али никада не заборављамо да Војску чине на првом месту људи и да брига о њима и њиховим породицама је наш приоритет. Ево и данас смо поделили кључеве 24 стана, активним и пензионисаним припадницима, и као што видите, о сваком се брине и ничија заслуга и године службе неће проћи без захвалности и неће проћи без награде – нагласио је министар Вулин.
 
Он је истакао да Војска Србије поново успоставља, некада плански и намерно урушен систем у коме се престало бринути о људима.
 
 - Ми сада поново бринемо о људима, бринемо о људима од првог дана када постану наши припадници, па докле год су ту, без обзира да ли су активни или су пензионери. Сви припадници Војске Србије и њихове породице треба да знају да је ово систем и да ће систем бринути о њима – закључио је министар Вулин.
 


Према речима генерала Диковића, реч је о још једном потезу у оквиру свеобухватног приступа у подизању укупних оперативних способности Војске.
 
- Осим наоружања и војне опреме које интензивно набављамо за потребе наше Војске, што са страног тржишта, што из домаћег развоја, и ово је начин да нам људи буду задовољни и да употпунимо онај амбијент како би људи били спремни за извршавање сваког задатка и решавају своја егзистенцијална питања. То доприноси и бољем угледу Војске Србије у друштву – нагласио је начелник Генералштаба додајући да ако су људи задовољни, ако су добро обучени, онда се ни извршење било ког задатка не доводи у питање.
 
Међу онима којима су данас из Велике ратне сале Старог генералштаба понели кључеве од новог стана је и заставник Владимир Јеремић из Горњег Милановца.
 
- Стан сам чекао 18 година, а сада сам добио двособан стан и у њему ћу живети са својом породицом, супругом и троје деце. Задовољан сам станом који сам добио – нагласио је заставник Јеремић запослен у Центру за обуку везе и информатике у том граду.
 


Породица војног службеника Јована Босића, запосленог у Техничком опитном центру, на стан је чекала скоро три деценије.
 
- Добили смо предиван троипособан стан на Бежанијској коси, већ смо га погледали – нагласио је Босић додајући да се у њиховој петочланој породици новој адреси највише обрадовала супруга Драгана, која је задужена за уређење домаћинства.
 
Заставник прве класе у пензији Димитрије Стефановић је радио у Бјеловару, а како каже, данашњом свечаношћу уручења кључева и новим станом, његовој породици је скинут терет ишчекивања када ће то питање бити решено.
 
- Добили смо стан у Миријеву, а чекали смо га 26 година. Задовољни смо станом и најзад ћемо моћи мало мирније да живимо – нагласио је Стефановић.
 
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.07.2018
mp4 (103,67 MB)
Изјава министра Вулина
19.07.2018
mp4 (50,14 MB)
Изјава генерала Диковића
19.07.2018
mp4 (78,24 MB)
Изјаве станара
19.07.2018
mp4 (137,96 MB)
Додела кључева