Министарство одбране Републике Србије
 
05.07.2018.

Вежба Тимок 2018 подржана симулацијама



У Центру за обуку путем симулација у Београду у току је вежба 31. пешадијског батаљона подржана рачунарским симулацијама „Тимок 2018“, чија је тема Пешадијски батаљон у нападу.




Реч је о заједничкој активности Команде Копнене војске, јединица Треће бригаде КоВ, представника Црвеног крста Србије, Међународног комитета Црвеног крста и Центра за обуку путем симулација.
 
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић је данас обишао Центар за обуку путем симулација, уверио се у способност вежбајућих команди и јединица да одговоре на све предвиђене задатке и изразио задовољство вежбом.
 
Петодневним увежбавањем руководи пуковник Драган Антић, начелник штаба Команде Треће бригаде Копнене војске, а командант вежбајуће јединице је потпуковник Срђан Радивојевић, командант 31. пешадијског батаљона.
 


Вежба је прилика да се провери способност команде пешадијског батаљона за планирање, организовање и извођење дејстава у условима симулираног окружења.
 
Извођењем вежбе проверено је и познавање начела употребе јединица и средстава, као и сарадња са осталим структурама система одбране и чиниоцима цивилног окружења. Увежбаване су тактичке радње, технике и процедуре и свакодневно је анализиран квалитет донетих одлука на свим нивоима командовања
 
Вежбе подржане рачунарским симулацијама незаобилазан су облик практичне обуке команди јединица у Војсци Србије. Реализацијом оваквих активности Центар за обуку путем симулација стекао је искуства у моделовању, припреми и реализацији ових вежби, а јединице у извођењу увежбавања на савремен начин.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА