Министарство одбране Републике Србије
 
25.06.2018.

Министар Вулин на генералној проби заједничке вежбе Војске и МУП-а





Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић присуствовали су данас у Краљеву генералној проби заједничке вежбе Војске Србије и Министарства унутрашњих послова „Заједнички удар 2018“, која ће бити изведена на Тргу српских ратника и Атлетском стадиону у у среду, 27. јуна, у том граду.
 


Реч је о вежби на којој учествују припадници Специјалнe бригадe Копнене војске, јединицe Војне полиције Војске Србије, батаљона Војне полиције специјалне намене „Кобре“ и снага за подршку из ваздухопловних бригада РВ и ПВО, у садејству са припадницима Жандармерије, САЈ, Хеликоптерске јединице, Полицијске бригаде и Интервентне јединице полиције.
 
Током реализације показне тактичке вежбе, у оквиру више радних тачака, биће приказано решавање талачке ситуације у објектима, моторним возилима и неутралисање терористичке групе у запоседнутим објектима.
 


Циљ вежбе је да се снаге за реаговање Војске Србије и јединица за реаговање Министарства унутрашњих послова заједнички оспособе и увежбају да планирају, организују и реализују противтерористичка дејства.
 
Након вежбе, уследиће и приказ пешадијског ешалона снага за реаговање Војске Србије, који је опремљен наоружањем и војном опремом по „Пројекту 1500“, као и војна свечаност полагања војничке заклетве војника на служењу војног рока генерације “јун 2018”.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.06.2018
mp4 (94,33 MB)
Генерална проба