Министарство одбране Републике Србије
 
23.06.2018

Министар Вулин: Обновићемо све што је НАТО срушио и немар девастирао
Јака војска је гарант мира
 
- Све што је било уништено и оштећено у НАТО агресији, али и после дугих година намерног запостављања и планског уништавања и умањивања Војске Србије, биће обновљено и стављено у функцију, изјавио је министар одбране Александар Вулин који је данас обишао нови објекат за смештај борбених возила у касарни “Бошко Палковљевић Пинки” у Сремској Митровици.
 
- Министарство одбране и Војска Србије обезбедили су потребна новчана средства за све што је потребно Војсци да уреди своју војну инфраструктуру. Војска мора своју технику да држи у хангару, тамо где јој је место и да јој на тај начин продужава животни век, али исто тако да припадници наше војске далеко једноставније и у бољим условима обављају своје свакодневне дужности, рекао је министар одбране.
 
Он је додао да је Војска Србије гарант стабилности и мира у нашој земљи и региону.
 
- Сигурна и стабилна Србија је гарант сигурног и стабилног Балкана, а управо је то политика коју председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић спроводи, врло често тешко, немајући са друге стране оне који ту политику разумеју и искрено прихватају, и зато је снажна војска гарант снажне мировне политике Републике Србије, рекао је министар одбране.
 
Командант Прве бригаде Копнене војске бригадни генерал Жељко Петровић подсетио је да је 2015. године у касарни у Сремској Митровици отпочела изградња више хангара, као одговор на порушене објекте током НАТО агресије.
 
- Прошле године завршена су прва три, који су омогућили смештај тенковских јединица 15. тенковског батаљона, лоцираног у касарни у Сремској Митровици, а ових дана завршен је и четврти хангар који ће омогућити смештај савремених борбених возила. То омогућава да технику коју имамо боље и квалитетније чувамо и да оперативне способности јединица, лоцираних у Сремској Митровици, буду одржаване на оном нивоу који гарантује безбедну и сигурну будућност свих грађана Републике Србије, рекао је генерал Петровић.
 
Председник Скупштине општине Сремска Митровица Томислав Јанковић, изразивши задовољство због посете министра Вулина, истакао је да град и Министарство одбране чине заједничке напоре да решавају све задатке од заједничког значаја.
 
- Са своје стране покушавамо да помогнемо да услови рада припадника Војске Србије у нашем граду буду на вишем нивоу. Велика је улога Војске Србије, као важног послодавца у нашем граду, уз незаобилазни безбедносни допринос који нам пружа, а то се најбоље показало 2014. године када је Војска Србије за време поплава у Сремској Митровици дала немерљив допринос да град буде одбрањен од елементарних непогода. У знак захвалности, Град Сремска Митровица је већ одредио простор где ће се градити станови за припаднике Војске и осталих безбедносних структура, и то ће бити наш допринос да се припадници система одбране осећају боље и да имају боље услове за живот и рад, истакао је председник Скупштине општине Сремска Митровица.
 
Извођач радова на недавно завршеном хангару, четвртом у касарни “Бошко Палковљевић Пинки”, је Војнограђевинска установа. Вредност инвестиције је 35 милиона динара. Површина објекта, као и претходна три, је око 900 квадратних метара.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.06.2018
mp4 (116,16 MB)
Изјава министра Вулина
23.06.2018
mp4 (79,31 MB)
Изјава генерала Петровића
23.06.2018
mp4 (88,54 MB)
Изјава Томислава Јанковића
23.06.2018
mp4 (195,96 MB)
Обилазак