Министарство одбране Републике Србије
 
18.06.2018.

Потписан План билатералне војне сарадње са Краљевином Норвешком




Начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Милан Ранковић и изасланик одбране Краљевине Норвешке у Београду капетан фрегате Торе Андерсон потписали су данас План билатералне војне сарадње између Министарства одбране Републике Србије и Министарства одбране Краљевине Норвешке.
 
Заједнички је констатовано да је сарадња у области одбране интензивна и развијена, уз постојање обостраног интереса за њено унапређење у тежишним областима, као и проналажење могућности даљег заједничког учешћа у регионалним пројектима.
 
Пуковник Ранковић је указао на значај реализације посета високог нивоа за утврђивање стратешких смерница будуће сарадње и захвалио је на значајној експертској и финансијској подршци Краљевине Норвешке у областима војне медицине, војног образовања и планирања одбране, која је допринела ефикаснијој реформи система одбране.
 
Капетан фрегате Андерсон је изразио задовољство поводом недавног састанка Заједничког управљачког одбора војномедицинске сарадње одржаног у Ослу и поновио спремност Министарства одбране Краљевине Норвешке да настави подршку реформи система одбране, кроз започете и нове пројекте.
photoФОТОГАЛЕРИЈА