Министарство одбране Републике Србије
 
12.06.2018.

Разменa искустaва са Белорусијом у области финансирања одбране




Eкспертски разговори у области финансијског пословања делегације Mинистарства одбране Републике Србије, коју предводи државни секретар мр Бојан Јоцић, са представницима Министарства одбране Републике Белорусије започели су јуче у Сектору за буџет и финансије.
 


Делегацију Министарства одбране Републике Белорусије,  која борави у Србији од 11. до 13. јуна 2018. године, предводи помоћник министра за питања економије и финансија, генерал-мајор Игор Владимирович Можиловскиј.
 
Државни секретар Јоцић истакао је да се сарадња министарстaва одбране Србије и Белорусије, започета 2016. године, успешно наставља и позитивно развија у области финансирања одбране на обострано задовољство. Током разговора, државни секретар Јоцић је изнео уверење да ће сарадња допринети бољем развоју међусобних односа, као и већој размени искустава у области финансирања одбране.
 


Размена искуства у области програмске структуре и буџета, организација система стамбеног кредитирања, развој система финансијског управљања и контроле у МО и ВС, као и финансирање учешћа припадника Војске у мировним мисијама су теме  о којима ће се разговарати током трајања експертских разговора.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА