Министарство одбране Републике Србије
 
24.05.2018.

Министар Вулин и генерал Диковић на вежби „Балкански одговор 2018“




Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић присуствоваће сутра, 25. маја у 11 часова, извођењу мултинационалне цивилно-војне вежбе „Балкански одговор 2018“ на полигону „Равњак“ код Крушевца.
 
Акција спасавања у урбаној средини у условима нуклеарно-радиолошко-хемијско-биолошке контаминације настале тероризмом, оружјем за масовно уништење и акцидентима тема је овогодишње вежбе.
 
У вежби учествује 370 припадника оружаних снага Србије, Аустрије, Белорусије, Мађарске, Македоније, Црне Горе и Шпаније, као и припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Црвеног крста Србије, Опште болнице Крушевца и Дома зравља Крушевца. У својству посматрача вежби присуствују представници Белорусије, Босне и Херцеговине, Велике Британије, Италије, Црне Горе, Шпаније и САД. Организатор вежбе, која се одржава од 20. до 26. маја, је Команда за обуку Војске Србије.
 
Молимо заинтересоване представнике медија да захтеве за акредитацију пошаљу најкасније данас 24. маја до 20 часова на мејл адресу kzo@vs.rs.
 
За представнике медија обезбеђен је аутобуски превоз из касарне „Цар Лазар“ у Крушевцу до полигона „Равњак“. Полазак је у 10 часова.
 
Особа за контакт и акредитације је мајор Бојан Миливојевић, тел. 064/8874-122.