Министарство одбране Републике Србије
 
18.05.2018.

Упис на нове смерове у Средњој стручној војној школи




Kонкурс за пријем ученика у Средњу стручну војну школу, први пут за војне смерове механичар за возила гусеничaре и електромеханичар за возила гусеничаре, отворен је од 15. маја до 15. јуна 2018. године.
 
У школу се прима 20 кандидата, односно по 10 за сваки нови смер.
 
Школовање траје четири године, а након тога ученици се примају у Војску Србије у својству цивилног лица – војног намештеника.
 
За време школовањa ученицима су обезбеђени смештај и исхрана у интернату, уџбеници, школски прибор, одећа и обућа, здравствена заштита и новчана примања, а трошкове школовања сноси Министарство одбране Републике Србије.
 
Потребно је да младићи и девојке, који желе да конкуришу, на време поднесу пријаву у центрима Министарства одбране на територији сталног места боравка.
 
Уз пријаву потребно је приложити неопходну документацију.

Детаљна оба­ве­ште­ња у ве­зи са кон­кур­сом мо­гу се до­би­ти у Сред­њој струч­ној вој­ној школи (Пе­тра Чајковског 2, Бе­о­град), на те­ле­фо­не: 011/3603–966, 011/3603–972 и 011/3603–655.

Конкурс је објављен у магазину „ОДБРАНА“ и на сајтовима Министарства одбране www.mod.gov.rs и Војне гимназије www.gimnazija.mod.gov.rs где се може наћи више информација о условима конкурса и о потребној документацији.
 
Јавни конкурс можете преузети овде