Министарство одбране Републике Србије
 
14.05.2018.

Посета делегације Министарства одбране Индије




У Министарству одбране Републике Србије данас је одржан састанак в.д. помоћника министра за политику одбране Милана Мојсиловића са делегацијом Министарства одбране Републике Индије, коју је предводио помоћник државног секретара Шри Барун Митра. Сусрету је присуствовала и амбасадорка  Индије у Србији Њ.Е. Нариндер Чаухан.



Разговор је вођен у пријатељској атмосфери те је, осим о унапређењу сарадње у области одбране, било речи и о традиционално добрим општим и политичким односима, о чему говори чињеница да се, како је Мојсиловић истакао, ове године обележава 70 година од успостављања дипломатских односа између две државе.

Вршилац дужности помоћника министра за политику одбране је истакао да Република Србија води самосталну и независну спољну политику и да је у потпуности посвећена војној неутралности. Такође је нагласио да је од изузетне важности подршка коју Индија пружа територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и напорима да се сва отворена питања на Косову и Метохији реше мирним путем и дијалогом.



Обе стране су закључиле да постоје могућности о унапређењу сарадње у облсти одбране на још виши ниво, пре свега планирањем и реализацијом активности међународне војне сарадње од заједничког интереса.
photoФОТОГАЛЕРИЈА