Министарство одбране Републике Србије
 
12.05.2018.

Радионица за представнике медија




Управа за односе са јавношћу Министарства одбране у сарадњи са Амбасадом Уједињеног Краљевства у Београду организовала је дводневну радионицу за представнике медија која је отворена данас у хотелу „Оморика“ на Тари. 

Новинарима најутицајнијих редакција у нашој земљи и представницима организационих целина  Министарства одбране и Војске Србије задуженим за контакте са медијима  биће представљени најважнији аспекти међународне војне сарадње и активности система одбране у вези са припремама, организацијом и учешћем у мултинационалним операцијама Уједињених нација и Европске уније. Експерти за односе с јавношћу Министарства одбране и панелисти из земље и иностранства говориће о темама у вези са кризном комуникацијом у реалним ситуацијама на терену, те о темама које се односе на феномене поузданости извора новинарских информација „fake news“и „dark web“.



Позиву за учешће у Радионици одазвали су се: генерал-мајор Бојан Зрнић, начелник Управе за одбрамбене технологије, амбасадор Бранимир Филиповић, вршилац дужности помоћника министра спољних послова за безбедносну политику, пуковник Сајмон Фицгибон, изасланик одбране Уједињеног Краљевства у Србији, бригадни генерал Ћезаре Маринели, шеф канцеларије НАТО-а, пуковник Даглас Фаерти, изасланик одбране САД и Џими Лич, британски ПР консултант и новинар.

У уводном обраћању начелник Управе за односе са јавношћу капетан бојног брода Петар Бошковић захвалио је пуковнику Сајмону Фицгибону, британском изасланику одбране, подсетивши да се слични стручни скупови већ неколико година организују захваљујући одличном међусобном разумевању и сарадњи.
 
– Ми смо на најбољи могући начин искористили помоћ Амбасаде Уједињеног Краљевства да као Министарсво одбране подстакнемо и ојачамо сарадњу са медијима. Ове године у нашој земљи по други пут ћемо организовати регионалну радионицу за представнике медија, такође уз свесрдну помоћ британске дипломатске мисије. Очекујемо да, као и до сада, продубимо сарадњу и побољшамо разумевање медија у земљи и региону за теме које се односе на систем одбране Републике Србије – рекао је капетан бојног брода Бошковић и захвалио свим учесницима Радионице на спремности да размене искуства и ојачају међусобне везе.



Своје презентације и дискусије током два дана трајања Радионице представиће и пуковник др Михајло Зоговић, потпуковник мр Зоран Бобар и Сања Јевтовић Чановић из Управе за односе са јавноћу МО, Саша Живановић бивши начелник Управе за високотехнолошки криминал МУП Србије, Младен Стојадиновић, представник Управе за међународну војну сарадњу МО,  потпуковник Горан Топаловић из Центра за мировне операције, потпуковник Мирослав Зечевић из Управе за планирање и развој Ј-5 и потпуковник Драган Николић из Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.05.2018
mp4 (121,39 MB)
Радионица