Министарство одбране Републике Србије
 
28.04.2018.

Министар Вулин: Влада уложила 620 милиона у ТРЗ Чачак



Министар одбране Александар Вулин, у пратњи заменика команданта Копнене војске генерал-мајора Желимира Глишовића и начелника Управе за логистику Генералштаба Војске Србије бригадног генерала Жељка Нинковића, обишао је данас инфраструктурне радове у Техничко-ремонтном заводу у Чачку.

Министар Вулин, је том приликом, истакао да је Влада Републике Србије у санацију ТРЗ Чачак уложила, до сада, око 620 милиона динара и са правом се то сматра једним од најважнијих пројеката у нашој Војсци.

- Способност наше Војске да сама ремонтује сложене борбене системе, па и да их унапређује, нас значајно раздваја од других армија и даје нам самопоуздање да можемо да набављамо нове системе. Људи који раде у ТРЗ Чачак су људи који су посвећени свом послу и без којих борбена готовост наше Војске не би била на тако високом нивоу. Влада Републике Србије зато и улаже заиста велика средства да би омогућила запосленима да овде раде у најбољим условима, али и да бисмо омогућили ново запошљавање, посебно високо образовног кадра. Овде ће бити простора и за раднике у производњи,али и за значајан број инжењера чије образовање може да се мери са инжењерима на било ком светском нивоу – истакао је министар Вулин.
Он је подсетио да је први пут од НАТО агресије у овом Заводу радници зиму провели у огрејаним просторијама и хала је први пут од 1999 године била топла.

- Наставићемо да развијамо наш Завод, наставићемо и да у складу са потребама Војске уводимо и одређене организацијске промене које омогућавају већу ефикасност, бољу упосленост, могуност да се и у самим јединицама ремонтује одређена техника, а да овде долази само оно што је заиста потребно. На тај начин повећаћемо капацитет нашег Завода који би тако могао и да се отвори према тржишту и да му се остави могућност да својим радом унапређује и материјални положај својих запослених, као што својим свакодневним радом повећава борбену готовост наше Војске – поручио је министар Вулин.

Директор Техничко-ремонтног завода у Чачку пуковник Срђан Петковић истакао је да су инвестиционим улагањем Владе Републике Србије у објекте Завода створени повољни микро-климатски услови за рад запослених у Заводу.

- То је имало, пре свега, утицај на повећање продуктивности и функционалних способности самог Завода. Побољшањем микроклиматских услова, поготово у зимском периоду, вентилацијом и климатизацијом објеката, повећаћемо и натурално број ремонтованих средстава, пре свега, сложених борбених система. Реконструкцијом овог објекта, инвестиционим улагањем, такође Владе Србије из 2017. године, створићемо услове за интеграцију нових телекомуникационих система и за серијску производњу покретних телекомуникационих система чији је произвођач Завод – нагласио је пуковник Петковић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.04.2018
mp4 (196,82 MB)
Изјава министра Вулина
28.04.2018
mp4 (85,76 MB)
Изјава пуковника Петковића
28.04.2018
mp4 (228,31 MB)
Обилазак