Министарство одбране Републике Србије
 
27.04.2018.

Спортски сусрет српске и мађарске војске




У Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови данас је одиграна пријатељска утакмица у малом фудбалу између официра Војске Србије и Оружаних снага Мађарске.

Једини гол на утакмици постигао је заменик начелника Центра за мировне операције пуковник Никола Дејановић, чиме је екипу Војске Србије одвео до победе. 
 
Надметање двеју војски с трибина су посматрали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и изасланик одбране Оружаних снага Мађарске потпуковник Габор Макач.

Селектор екипе Војске Србије био је командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић док је капитенску траку за нашу екипу носио начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Дејан Јанковић.

За најбољег играча проглашен је члан мађарске екипе бригадни генерал Ромулус Русин, док је титулу најбољег голмана понео капетан бојног брода Љубиша Марковић из Управе за обуку и доктрину.

Данашња утакмица, коју су организовале Управа за оперативне послове и Управа за обуку и доктрину, шеста је у низу сусрета двеју војски, а наредни, који ће се одиграти на мађарском терену, најављен је за новембар.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА