Министарство одбране Републике Србије
 
23.04.2018.

Вучић: Наша војска мора да буде кључни одвраћајући фактор у покушају агресије





Вучић: Желимо да чувамо своју слободу, национални понос и достојанство.

Након пријема поводом Дана Војске Србије, председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, у изјави за медије, честитао је припадницима Војске Србије празник и пожелео боље резултате у даљем раду.

– Држава Србија око 600 милиона евра годишње улаже у Министарство одбране и Војску. Улагаћемо и више и они ће имати већа примања већ ове године. Данас су им примања већа за око 10,5 посто него што су била пре смањења, а са новим повећањима кумулативно биће око 20 посто. Дакле, биће нешто задовољнији. Не кажем да је то довољно и не кажем да је то показатељ огромног напретка, али рекао бих постепеног и сигурног напретка свакако.

Истовремено, радићемо и даље на опремању Војске Србије. Наша војска мора да буде модерна, мора да буде озбиљна и мора да буде спремна да одговори свим изазовима. Наша војска мора да буде кључни одвраћајући фактор у покушају агресије на нашу земљу и у складу са тим њена припремљеност мора да буде на највишем нивоу – рекао је председник Вучић, истакавши да је претходних дана имао разговоре са министром одбране Александром Вулином и људима из Генералштаба Војске Србије о томе.

Председник је захвалио припадницима Војске на њиховом родољубљу, на часном држању, пожртвованости и посвећености.

Упитан да прокоментарише тихо надметање између војски Србије и Хрватске, председник Вучић је истакао да Србија не учествује ни у каквој трци нити може да се трка са земљом која је чланица НАТО-а.

– НАТО је сувише моћан, а ми смо мала земља. Једино што желимо то је да будемо свој на своме, да чувамо своју слободу, да сачувамо свој национални понос и достојанство. Желимо да можемо себе да одбранимо и себе да сачувамо. Ништа више од тога. Ни са ким се не тркамо ни у чему, а немамо ни те могућности. Хрватска није само Хрватска. Хрватска је члан НАТО-а. Било би илузорно да о таквим стварима говорим – рекао је председник, истакавши да ми желимо да будемо способни да своју земљу сачувамо.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.04.2018
mp4 (124,54 MB)
Изјава председника Вучића