Министарство одбране Републике Србије
 
20.04.2018.

Бесплатни лекарски прегледи поводом Дана Војске Србије




Поводом Дана Војске Србије - 23. априла, Војномедицинска академија је данас организовала 22 врсте различитих бесплатних специјалистичких прегледа, који су обављени у кабинетима за абдоминалну, васкуларну, ортопедску, пластичну, грудну медицину, као и прегледе код кардиохирурга, максилофацијалног и неуро хирурга, уролога, офталмолога, оториноларинголога, кардиолога, ендокринолога, гастроентеролога, хематолога, пулмолога, реуматолога, нефролога, дерматолога, неуролога, психијатра, педијатра и нутриционисте.



Најављени прегледи заказивани су на основу телефонских позива, а интересовање грађана било је толико велико те је већина прегледа заказана већ у првим сатима након предвиђених термина. 

- Војномедицинска академија редовно организује отворене прегледе за грађане, када кажем отворене мислим на овај тип прегледа где може да се дође независно од здравственог осигурања, односно где могу да се прегледају и грађани који немају књижицу. Само у овој години организовали смо прегледе специјалиста поводом Дана ВМА и током Фестивала здравља у Дому Војске, а још увек трају превентивни прегледи за рано откривање рака грлића материце и дојке. Данас желимо да допринесемо обележавању Дана Војске на начин на који то најбоље знамо на ВМА, лечећи људе, поручио је заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић.



Грађани су и овог пута радо износили своје импресије.

- Овакав вид прегледа ми много значи јер већ дуже време планирам да закажем код лекара, али то одлажем мало из страха, мало из лењости. Имала сам среће да закажем преглед код ендокринолога ВМА. Није било лако добити везу, разумем да је било много позива, али много сам срећна јер сам успела. Само још и да резултати буду добри, али не бринем, знам да ће ме лечити овде, каже Г. Ј. (48) из Београда.

Суграђанин А. Н. (49) из Земуна каже да годинама није био да прегледа младеже.

- Жена је видела најаву у новинама за прегледе на ВМА, звала и заказала. Моје је било само да дођем. Нисам ништа чекао, доктор је био веома љубазан, презадовољан сам.



У овом термину за заказивање, заказано је око 300 пацијената, а очекује се да укупан број прегледа буде већи.