Министарство одбране Републике Србије
 
22.04.2018.

Честитка председника Републике Србије и врховног команданта поводом Дана Војске Србије




Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април - Дан Војске Србије

Припадници Војске Србије у овој години су реализовали бројне постављене задатке, постигли запажене резултате у обуци и оспособљавању  и  успели да одрже захтевани ниво оперативне способности Војске Србије, настављајући вишевековну традицију српске војске, у години обележавања, за српски народ и Војску, историјски значајних јубилеја-стогодишњице победе у Првом светском рату, пробоја Солунског фронта и присаједињења Срема, Баната и Бачке Србији.

Други српски устанак у Такову, чије се подизање обележава као Дан Војске Србије, а нарочито његове тековине, заузимају посебно место у нашој националној историји и представљају трајан извор и надахнуће како српском народу, тако и нашој војсци. Стварање и изградња модерне српске државе и Војске добија своју потврду у очувању традиционалних вредности, али и у прихватању и усвајању нових културолошких тековина.

Припадници Војске Србије дају висок допринос напретку наше отџбине и свих наших грађана, пружајући пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилности региона, као и пуног укључења наше државе у европске интеграције.

Драги војници, подофицири и официри, ваш посао у нашој земљи је најважнији, најтежи, али и најлепши и најсветији. Ваша обавеза је да чувате слободу и независност Србије. Уверен да ћете ове задатке обавити, честитам вам највећи војни празник.