Министарство одбране Републике Србије
 
18.04.2018.

Донација телевизора Војном здравству



Начелник Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић и генерална директорка компаније "Mozzart" Ковиљка Лончар потписали су данас на Војномедицинској академији Уговор о донацији телевизора.

Потписивању Уговора присуствовао је и министар одбране Александар Вулин који је захвалио компанији "Mozzart" што је показала разумевање за потребе свих наших пацијената и што је показала како се понаша друштвено одговорна компанија.

- Људи који остваре профит овде, међу овим људима, одлучили су да део свог профита инвестирају у квалитет живота свих својих суграђана. На овај начин, квалитет живота наших пацијената ће бити бољи и дани који никада нису добри и много срећни када се налазите у болници, на овај начин ће ипак бити бољи и брже ће и лакше проћи. На овај начин, сви наши пацијенти ће имати бољи квалитет живота и, уосталом, сви наши запослени ће имати прилику да и на овај начин помогну свим нашим пацијентима. Свака наша болничка соба биће опремљена једним савременим телевизором и нама ће то свакако пуно значити, а више од свега значиће нашим пацијентима – нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, Војска Србије је најпоштованија и највољенија институција у нашем народу.

- Много значи када видимо да нас и представници пословне заједнице препознају, разумеју наше потребе и желе да нам помогну. Захваљујем се компанији "Mozzart" управо на томе и што су ову велику и значајну донацију наменили баш Војсци Србије и наменили баш нашим пацијентима и заиста бих волео да се као комапнија "Mozzart" друштвено одговорно понашају и многе друге компаније – истакао је министар Вулин.

Директорка компаније "Mozzart" Ковиљка Лончар нагласила је да је реч о још једној друштвено-одговорној акцији, које та компанија практикује већ дуги низ година.

- Изузетна нам је част да смо имали прилику да помогнемо и овој институцији и свакако нам је драго да нас је ова институција препознала као партнера. Захвалила бих министру одбране Александру Вулину на свесрдној подршци да ову акцију спроведемо на најбољи могући начин, односно да телевизоре поклонимо здравственој институцији Министарства одбране – нагласила је директорка Лончар.

Начелник Управе за војно здравство пуковник Угљеша Јовичић захвалио је комапнији "Mozzart" на вредној и важној донацији од 400 телевизора којима ће бити опремљене војно здравствене установе широм Србије.

- За успешно лечење и добро лечење свих пацијената важна је висока стручност, пожртвовање и преданост, добра медицинска опрема и добри лекови, али је јако важно да направимо добар амбијент да направимо окружење које ће бити пријатно за пацијенте док бораве у војноздравственим установама и да се тако и што пре опораве – оценио је пуковник Јовичић, захвањујући компанији "Mozzart" што је препознала значај и тог сегмента у лечењу пацијената.

Компанија "Mozzart", у оквиру акције донације ТВ пријемника здравственим установама широм Србије, донирала је 400 телевизора у вредности од око 100.000 евра, Министарству одбране, што ће бити довољно да се опреми читаво Војно здравство.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.04.2018
mp4 (172,12 MB)
Изјава министра Вулина
18.04.2018
mp4 (112,64 MB)
Изјава директорке Ковиљке Лончар
18.04.2018
mp4 (94,45 MB)
Изјава пуковника Угљеше Јовичића
18.04.2018
mp4 (148,89 MB)
Обилазак