Министарство одбране Републике Србије
 
16.04.2018

Генерал Диковић с командантом КФОР-а у НишуНачелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић сусрео се данас на нишком војном аеродрому са командантом КФОР-а генерал-мајором Салватореом Куочијем.

Генерали Диковић и Куочи су разговарали о сарадњи Војске Србије и Кфора и актуелној безбедносној ситуацији у Аутономној Покрајини Косову и Метохији и дуж административне линије са КиМ.

Начелник Генералштаба је подвукао да присуство међународних снага на КиМ представља важан фактор опште безбедности и стабилности у нашој јужној покрајини и додао да Војска Србије стога посебан значај придаје сарадњи с КФОР-ом.

Састанци начелника Генералштаба Војске Србије са командатом КФОР-а се одржавају редовно. Реч је о сусретима на високом нивоу Заједничке комисије за спровођење Војнотехничког споразума, коју чине комисија команде КФОР-а и комисија представника снага безбедности Републике Србије. Састанци Заједничке комисије се редовно одржавају на различитим нивоима од 1999. године, ради спровођења Војнотехничког споразума.