Министарство одбране Републике Србије
 
12.04.2018.

Билатералне одбрамбене консултације са Краљевином Норвешком



Вршилац дужности помоћника министра за политику одбране Милан Мојсиловић примио је данас делегацију Министарства одбране Краљевине Норвешке која борави у посети Републици Србији, ради одржавања билатералних одбрамбених консултација.
 
Сарадња у области одбране са Краљевином Норвешком је у врху приоритета Републике Србије, истакао је вршилац дужности помоћника министра Мојсиловић, и, с обзиром на значај континуитета сусрета на високом нивоу за утврђивање стратешких смерница будуће сарадње,  пренео је интерес за организацију сусрета министара одбране у наредном периоду.
 
Током билатералних одбрамбених консултација, начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Милан Ранковић и заменик начелника Сектора за међународну безбедносну политику и операције пуковник Бјорн Еивинд Стаи, сагласили су се да је сарадња у области одбране интензивна и развијена, уз постојање дугогодишњег континуитета у областима од обостраног интереса.
 
Пуковник Ранковић је истакао захвалност на значајној експертској и финансијској подршци Краљевине Норвешке у областима војне медицине, војног образовања и планирања одбране, која је допринела ефикаснијој реформи система одбране.
 
Пуковник Стаи је нагласио кључну улогу Републике Србије за стабилност региона. Он је поновио спремност Министарства одбране Краљевине Норвешке да настави подршку реформи система одбране, кроз започете и нове пројекте.
 
Делегација Министарства одбране Краљевине Норвешке је током посете обишла Одсек за симулације и учење на даљину Школе националне одбране.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА