Министарство одбране Републике Србије
 
11.04.2018.

Србија жали свог пилота




Повређени пилот ван животне опасности

Поводом данашњег трагичног догађаја, министар одбране Александар Вулин обишао је на Војномедицинској академији повређеног пилота мајора Александара Матића. Министар Вулин изразио је искрено саучешће породици страдалог пилота мајора Роберта Калоција.

- Јутрос у 9.30, у рејону села Ковачица, приликом извођења редовне летачке обуке, дошло је до несреће, приликом које је пао авион Г-4 Војске Србије, и том приликом је трагично страдао, изгубио свој живот, мајор Роберт Калоци, пилот Техничко-опитног центра. Са њим је на редовном задатку био и мајор Александар Матић, који је сада добро, опоравља се, ван животне опасности, и о њему брину лекари на Војномедицинској академији, изјавио је министар Вулин и у своје лично име, у име Министарства одбране и свих припадника Војске Србије изразио најдубље саучешће породици Калоци.

- Желим да кажем да је ово страшна и велика трагедија, трагедија за коју нико никада не може да буде спреман. Војска Србије је уз породицу Калоци, као што је и читав наш народ и сви ми. Истрага је покренута, а о резултатима истраге ћемо јавност известити у најкраћем року, у складу са законом и правилима службе, нагласио је министар одбране.
    
Министар Вулин обишао је повређеног мајора Матића на ВМА у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и заступника начелника Војномедицинске академије пуковника проф. др Мирослава Вукосављевића.
 
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.04.2018
mp4 (171,59 MB)
Изјава министра Вулина