Министарство одбране Републике Србије
 
23.03.2018.

Министар Вулин: Весељи прети миру на Балкану




"Војска Србије контролише читаву територију наше земље а безбедносна ситуација је на задовољавајућем нивоу. Ми смо гарант да нико не може да угрози територију Републике Србије а да за то не плати веома високу цену", изјавио је министар одбране Александар Вулин коментаришући изјаву Кадри Весељија да би волео да Прешево буде део Косова.

Оно што је Кадри Весељи рекао је најбољи доказ зашто тзв. Косово не може и не сме да има војску. Јер тако неодговорни људи који се играју тако озбиљним стварима, који прете миру на читавом Балкану, на простору на којем сви заједно живимо, не смеју да имају могућност да имају оружје и војску, рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, терористи који нису кажњени за своје злочине не смеју још да добију и армију да њоме командују и да угрожавају мир свих нас.

-  Војска Србије јесте гарант да неће моћи да угрозе мир,  да неће моћи да угрозе наш простор, али не сме им се дати ни могућност да нешто тако ураде и зато још једном понављам војска Косова не сме и не може да постоји, закључио је министар одбране.
 
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.03.2018
mp4 (111,32 MB)
Изјава