Министарство одбране Републике Србије
 
20.03.2018.

Састанак министра одбране са амбасадором Уједињених Арапских Емирата




 
Министар одбране Александар Вулин састао се данас са новоименованим амбасадором Уједињених Арапских Емирата у Републици Србији, Мубарак Ал Дахеријем.
 На састанку се разговарало о наставку развијања стратешких односа у области одбране као и о даљем интензивирању војноекономске, научнотехничке и војно-војне сарадње. Посебно је изражено интересовање за даљи наставак сарадње у области одбрамбене индустрије. 

Министар одбране Вулин изразио је задовољство због интензивирања билатералне војне сарадње у 2017. години, о чему сведочи реализација више званичних посета високог нивоа у обе земље, као и успешна реализација обуке у планинским условима са 3 стрељачка вода ОС УАЕ у Нишу.
 
- Посебну ноту сарадњи, а тиме и сарадњи у области одбране, даје изразито пријатељски однос председника Републике Србије и врховног команданта Александра Вучића са замеником врховног команданта Оружаних снага УАЕ, крунским принцом шеиком генералом Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном.
 
Министар одбране потврдио је приврженост Републике Србије развоју и сталном јачању традиционално пријатељских и стратешких односа са Уједињеним Арапским Емиратима.

Република Србија је поуздан и искрен пријатељ Уједињених Арапских Емирата и у потпуности је посвећена унапређењу билатералне сарадње, у свим сферама од заједничког интереса, истакао је министар Вулин. 

Констатован је успех учешћа делегације Министарства одбране и Војске Србије на недавно одржаном Међународном сајму беспилотних летелица (UMEX 2018) у Абу Дабију у фебруару.
 
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
20.03.2018
mp4 (83,65 MB)
Састанак