Министарство одбране Републике Србије
 
19.03.2018.

Састанак Тима за борбу против импровизованих експлозивних направа





Дводневни састанак Пројектног тима Европске одбрамбене агенције за борбу против импровизованих експлозивних направа, у организацији Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије, почео је данас у Дому Гарде на Топчидеру.

Учесници 24. састанка разговарали су о стручним темама и заједничким пројектима. Бригадни генерал Душко Жарковић истакао је да је за Војску Србије учешће у Пројектном тиму значајно због унапређења сарадње са Европском одбрамбеном агенцијом и земљама партнерима кроз размену искуства, затим праћења савремених доктринарних решења, стандарда и процедура, праћења развоја савремених техничких средстава као и заштитне опреме и осталог садржаја.

Састанку су присуствовали експерти из Европске одбрамбене агенције, Заједничке истраживачке и аналитичке лабораторије Европске одбрамбене агенције, НАТО Центра изузетности за борбу против импровизованих експлозивних направа из Мадрида, стални чланови Пројектног тима из Аустрије, Немачке, Француске, Ирске, Шпаније, Шведске, Финске, Холандије, Белгије, Кипра и Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА