Министарство одбране Републике Србије
 
10.03.2018.

Улагање у Војску Србије је улагање у стандард сваког грађанина




Министар одбране Александар Вулин обишао је данас са сарадницима радове који се изводе у Интернату Војне гимназије у Београду.

Према речима министра Вулина, сви радови у Војној гимназији теку како треба и задовољан је што ће наша деца и наши питомци веома брзо моћи да обављају наставу и да живе у најбољим могућим условима.

- Војно школство ће се даље развијати и наша идеја је да уложимо и више новца и више пажње у војно школство, и ове године ћемо моћи да кажемо да ћемо имати већи број уписаних ђака, одељења и одговарајућих усмерења која ћемо обезбедити за њих и на тај начин ћемо задовољити потребе Војске Србије. Али не само Војске Србије, јер сваки дечак и девојчица који заврше средњу војну школу, а наравно после тога и Војну академију, је од велике подршке и помоћи читавој нашој земљи. Свако улагање у Војску Србије је улагање у стандард сваког грађанина ове земље, истакао је министар одбране.

Он је нагласио да подизањем квалитета живота припадника Војске Србије ми подижемо квалитет живота и сваког грађанина ове земље.


- Хоћу да сваки родитељ зна да када нам пошаље дете у средњу војну школу или Академију, оно ће се школовати, живеће и радиће у складу са највишим могућим стандардима. Имаће и најбољи смештај, најбољу храну и најбоље професоре и све могућности да се квалитетно школује, да напредује и постане заиста на понос својој војсци и својој земљи. Настављамо да улажемо, ове године смо за Војну академију одвојили око 300 милиона динара, за Војну гимназију је само за ову прву фазу одвојено више од 30 милиона динара и неће бити мањка новца када је у питању стандард и квалитет живота наше деце, поручио је министар Вулин.

Ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна изразио је задовољство напретком грађевинских и инфраструктурних радова у Интернату Војне гимназије.

- Заједно с радовима који се спроводе и у Војној академији, врло брзо ћемо имати одличне услове и за ученике Војне гимназије и Средње стручне војне школе, за кадете Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије. Осим тога, имамо квалитетне акредитоване студијске програме и с овим веома добрим условима за живот и рад пружамо им најбоље могуће услове за школовање, а све то за добробит наше Војске и наше државе, истакао је генерал Вуруна.   

Данашњем обиласку присуствовали су и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић, начелник Војне академије пуковник Мирослав Талијан, начелник Војне гимназије пуковник Мирослав Гвозденовић и начелник Управе за инфраструктуру Министарства одбране потпуковник Слободан Старчевић.

Радови, који се изводе на приземном нивоу, обухватају прилазни плато, уређење и замену столарије, подних површина, санитарног чвора, молерско-фарбарске радове, инсталације водовода и канализације, машинске радове и електро-енергетске радове. Такође, реконструкција обухвата и реновирање ученичких соба, заједничких просторија, тоалета, читаонице и библиотеке.

Крајем 2017. године Министарство одбране започело је инфраструктурне радове у Војној академији који обухватају реновирање платоа за постројавање, Спортског центра, пиштољске стрељане и унутрашњост смештајних капацитета како би се побољшали услови живота и рада кадета и старешина у тој високообразовној установи.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.03.2018
mp4 (180,71 MB)
Изјава министра Вулина
10.03.2018
mp4 (74 MB)
Изјава генерала Вуруне
10.03.2018
mp4 (196,61 MB)
Обилазак радова