Министарство одбране Републике Србије
 
01.03.2018.

Састанак министра одбране са амбасадором Републике Белорусије



Министар одбране Александар Вулин и амбасадор Републике Белорусије у Републици Србији Валериј Бриљов, оценили су данашњи сусрет као још један корак у развијању добрих билатералних односа између две традиционално пријатељске земље.
 
Том приликом, министар Вулин је изразио задовољство због прошлонедељне посете свечаности у Минску поводом обележавања стогодишњице оснивања Оружаних снага Републике Белорусије и разговора са министром одбране генерал-потпуковником Андрејем Равковим и амбасадору Бриљову уручио позивно писмо за белоруског министра одбране да у наредном периоду посети Републику Србију.
 
- Поновићу исто што сам изјавио у Минску приликом састанка са министром Равковим, политички односи Србије и Белорусије су изузетни. Ценимо подршку Белорусије која се огледа у принципијелној политици да Србију подржи у решавању отворених питања у јужној српској покрајини – Косову и Метохији мирним путем и политичким средствима, док се истовремено трудимо да чувамо и бранимо суверенитет и интегритет наше отаџбине – истакао је министар Вулин. 
 
Министар одбране је подсетио да су на састанку у Минску министар Равков и он показали задовољство постигнутим нивоом војноекомонске сарадње и договорили њен наставак, додавши да знатан допринос константном унапређењу сарадње у области одбране између двеју држава даје лични однос и пријатељство председника Републике Србије Александра Вучића и председника Републике Белорусије Александра Лукашенка. Као потврду тога, истако је предстојеће отварање изасланстава одбране Републике Србије и Републике Белорусије на резиденцијалној основи, као и реализација заједничке вежбе „Словенско братство“, на којој учествују припадници оружаних снага Белорусије, Руске Федерације и Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.03.2018
mp4 (79,24 MB)
Састанак