Министарство одбране Републике Србије
 
12.02.2018.

Увођење у војну евиденцију



У току jaнуара почело је увођење у војну евиденцију младића који ове године постају пунолетни. Општи позив за увођење у војну евиденцију упућен је младићима рођеним 2000. године као и старијих годишта, који из одређених разлога нису уведени у војну евиденцију. Младићи ту законску обавезу треба да регулишу јављањем у надлежни центар Министарства одбране за локалну самоуправу. Потребно је да на увид понесу личну карту или, уколико је лице не поседује, неку другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет.
 
Увођење у војну евиденцију могуће је обавити сваког радног дана у времену од 9 до 15 часова. Општи позив за увођење у војну евиденцију траје до 28. фебруара, после чега ће бити упућивани појединачни позиви свима који се нису одазвали.
 
Младићи који бораве у иностранству своје право и законску обавезу испуњавају у надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије у земљи боравка.
 
Детаљније информације о увођењу у војну евиденцију можете пронаћи на сајту Министарства одбране (део Обавезе одбране), где се може преузети и Упитник за увођење регрута у војну евиденцију.