Министарство одбране Републике Србије
 
09.02.2018

Министар Вулин: Трајал је наш стратешки партнер"Трајал корпорација“ је наш стратешки партнер. Нама је интерес да то предузеће добро ради, да може да нас снабдева свим оним што нам је потребно али и да у својој локалној заједници упошљава људе и обезбеђује бољи живот за оне који живе у овом граду, изјавио је министар одбране Александар Вулин, који је данас у Крушевцу обишао „Трајал корпорацију“ и састао се са руководством тог предузећа.
 
- Министарство одбране ће наставити политику коју је спроводио и Александар Вучић када је био министар одбране и Братислав Гашић такође, али и политику Александра Вучића док је био председник Владе, који је у одбрамбеној индустрији Србије видео велику развојну шансу наше земље. Министарство одбране је прошле године наручило заштитне маске од Трајала у вредности од милион евра и та корпорација такође може да очекује сличан ниво набавке до краја године. Али оно што је такође веома важно јесте да је након завршетка УППР-а,  Министарство одбране спремно да Трајал уведе у Одбрамбену индустрију Србије, што значи да ће ово предузеће расти и напредовати и да ће даље запошљавати. Они који сада раде у Трајалу тада могу да буду сигурни у наставак производње и у своју судбину у стабилној корпорацији. Одбрамбена индустрија Србије је од огромног интереса за нашу земљу и неће бити остављена без контроле и бриге државе ни по доношењу новог закона - рекао је министар Вулин и потврдио да се држава не повлачи из Одбрамбене индустрије Србије.
 
- Напротив, ојачавамо своју позицију и тиме што одређујемо да држава Србија не може да изгуби већински капитал ни у једном предузећу које припада грпацији Одбрамбене индустрије Србије. Пред Трајалом су добри дани, али свакако не би тако било и да није оваког руководства и радника,  јер нема тога ко може да обезбеди будућност предузећу које не ради добро. Ово предузеће ради добро, људи који га воде су изузетни стручњаци а они који овде раде су доказали да су вредни и посвећени свом колективу, тако да Војска Србије има доброг партнера и увек има могућност да се снабде од домаћег произвођача, а то је свакако и наша стратешка одлука - да се снабдевамо од домаћих произвођача, домаћим ресурсима и тако најбоље развијамо себе а наравно увек смо сигурни у квалитет и сигурни у рокове - рекао је министар одбране Александар Вулин, коме је "за посебан допринос у опстанку и ревитализацији Трајал корпорације", директор компаније уручио плакету тог предузећа.
 
Директор „Трајал корпорације“ Милош Ненезић том прилком је подсетио да је министар Вулин помогао том предузећу и као министар за рад социјална и борачка питања баш као и данас.
 
- Министар Вулин је један од људи који је омогућио да се наша компанија ревитализује и да данас постоји. Наравно, да није напора и наших радника, руководства и синдиката, не бисмо данас овде стајали. Војска Србије је увек била чврста потпора овој земљи а посебно нашој корпорацији, а министар Вулин нам је дао пун ветар у леђа последњих неколико година, баш као и председник Вучић и министар Гашић. Захваљујући тој подршци, данас имамо стабилну корпорацију која послује све боље - рекао је директор Трајала и посебно истакао значај инвестиција Републике Србије и Војске Србије.
 
- Надамо се још бољој будућности и да ћемо Трајал поставити на темеље - рекао је Ненезић и потврдио да је на састанку било речи о реализацији инвестиција и будућој сарадњи са Министарством одбране и Војском Србије.
 
Он је истакао да је компанија већ другу годину завршила са позитивним резултатом а да ове године планира повећање производње и још боље резултате, инвестиције и смањење трошкова уз запошљавање нових радника.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.02.2018
mp4 (203,32 MB)
Изјава министра Вулина
09.02.2018
mp4 (212,17 MB)
Директор „Трајал корпорације“ Милош Ненезић
09.02.2018
mp4 (102,79 MB)
Посета