Министарство одбране Републике Србије
 
06.02.2018.

Министар Вулин: Решавање српског националног питања нећемо препустити европским бирократама



Коментаришући препоруке изнете у Стратегији проширења ЕУ да би Србија требало да има правно-обавезујући споразум, министар Вулин је поручио да у тексту постоји колизија у два става.

- Ако треба да постигнемо правно-обавезујући споразум са неким кога они не помињу и не виде га као државу, онда тешко да то може бити наша обавеза. Ништа што ћемо урадити на простору Косова и Метохије неће бити узроковано нашим путем ка Европској унији и све што радимо на простору Косова и Метохије радимо зато што мислимо да је то добро за српски народ, а не зато што мислимо да би се то свидело европској бирократији. Решавање српског националног питања нећемо препустити европским бирократама. То је наш посао. То је задатак нашег народа и тако ћемо се понашати и у будућности, изјавио је министар одбране.

Он је додао и да је чињеница да постоји одређени замор унутар Европске уније од проширења, о чему морамо бити врло реални и врло поштено га процењивати.

- Чињеница је да нам бројне реформе одговарају и од наше земље чине много боље место за живот. Све то морамо признати и ићи у том правцу, али кад су у питању битни елементи нашег националног бића, решавања нашег националног питања, о томе ћемо ипак ми одлучивати уз разумевање притисака, али одбијање притисака, закључио је министар Вулин.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.02.2018
mp4 (124,37 MB)
Изјава