Министарство одбране Републике Србије
 
26.01.2018.

Министар Вулин: Настављамо модернизацију




Министар одбране Александар Вулин обишао је данас предузеће „ФАП корпорација“ а.д. Прибој. Том приликом, реализовано је и преузимање новопроизведених возила за потребе Војске Србије.

Према речима министра одбране, Војска Србије интензивно наставља са процесом модернизације, занављања свега онога што је појео зуб времена, наше потребе и борбе да се уклапамо са новим достигнућима и када је у питању борбена али и неборбена техника.

- ФАП је од великог интереса за Војску Србије, од великог значаја за читаву нашу земљу, за овај простор, за Војску, и ми смо апсолутно спремни да радимо са ФАП-ом. Задовољни смо квалитетом, роковима, возилима која смо добили и зато смо дошли данас по још 10 камиона. Желимо да ФАП заокружи своју гаму, да имамо и 4х4 и 6х6 и 8х8, да имамо све оно што је потребно нашој војсци, да то набављамо из наших средстава, од домаће памети, и од домаћег знања и радника, рекао је министар Вулин.

Он је истакао да је за ову годину предвиђено најмање 266 милиона динара за куповину ФАП-ових производа.

- Надамо се да то може да буде и више, зависи наравно од рокова и рада, али оно што је сасвим сигурно је то да се Војска Србије интензивно опрема и да ће у том послу ФАП бити наш савезник и да ће бити део онога што припремамо као одбрамбена индустрија Србије, онога што ће гарантовати и рад овим људима, свим овим вредним радницима, али исто тако и Војсци Србије важног и сигурног партнера од кога ћемо увек моћи да добијемо све што нам је потребно у најкраћем  року и баш онако како је нама потребно. Свако улагање у Војску Србије је улагање у квалитет живота локалне заједнице и у квалитет живота свих људи који живе у Србији. Свако улагање у Војску Србије је и улагање у технолошки напредак цивилних структура, јер кад уложите у Војску, када направите снажну Војску, ви сте направили технолошки развијену земљу, али правите и политички стабилну земљу која ће бити и економски стабилна.Улагање у јаку Војску је улагање у јаку државу Србију, закључио је министар одбране. 

Начелник Управе за логистику Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Нинковић истакао је да Министарство одбране и Војска Србије стварају финансијске услове, а да ФАП ствара производне и технолошке услове да се овакве испоруке у будућности дешавају чешће, како за камионе овог модела, тако и за остала теренска возила из производног програма ФАП-а.

Генерални директор ФАП-а Ранко Вуковић нагласио је да је министар Вулин задовољан данашњим обиласком и радом фабрике.

- Смисао постојања сваке фабрике је да корисник буде задовољан. У овом тренутку то је Војска Србије. Захваљујемо на подршци ФАП-у, јер сигурно да без ње не бисмо успели да произведемо камионе и ко зна где би данас био ФАП. Крајем прошле године добили смо још један уговор са Војском Србије, што је битно за обе стране. То је нулта серија 20-22-28 у вредности од 109 милиона динара, очекујем да ћемо у овој години добити још нешто у развојном смислу, поручио је Вуковић.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.01.2018
mp4 (92,58 MB)
Министар Вулин
26.01.2018
mp4 (23,59 MB)
Бригадни генерал Жељко Нинковић
26.01.2018
mp4 (77,55 MB)
Генерални директор Ранко Вуковић
26.01.2018
mp4 (42,7 MB)
Посета