Министарство одбране Републике Србије
 
14.01.2018.

Министар Вулин обишао ВМЦ Хитна помоћ



Уочи православне Нове године министар одбране Александар Вулин посетио је запослене у Војном медицинском центру Хитна помоћ на Славији, где су га заступник начелника Управе за војно здравство пуковник Угљеша Јовичић и управник ВМЦ Хитна помоћ мајор Бојан Јовановић упознали са формацијским стањем установе и задацима дежурних екипа.

- Око 40 хиљада војних осигураника на територији града Београда и ове ноћи може да рачуна да ће бити заштићено, да ће се на њихов захтев за хитном медицинском помоћи одговорити на време и ефикасно, да ће њихово здравље бити сачувано и да ће ови вредни, храбри и истрајни људи у ВМЦ Хитна помоћ, који будно раде и ове, као и сваке друге ноћи током године, бити ту да помогну када је најтеже. Ови људи дежурају, Војска дежура, спремна да помогне својим припадницима, али не само њима, већ сваком коме је помоћ потребна, истакао је министар одбране Александар Вулин.
           
Министар Вулин је рекао и да је свако улагање у Војску Србије, у војно здравство, улагање у стандард свих нас, у здравље и бољи живот сваког грађанина Србије.
           
- Војска је део народа, дели његову судбину, његово задовољство и незадовољство и ту је да помогне увек кад треба, истакао је министар Александар Вулин приликом посете Војном медицинском центру Хитна помоћ на Славији. 
 
Велика нам је част што је у току ноћи у  којој се прославља Православна Нова година Војно медицински центар Хитне помоћи обишао министар одбране Александар Вулин. Колико ја знам до сада ниједан министар одбране то није учинио. Срећом, за мене и екипе које ноћас, као и свих 365 дана у години дежурају, ово је мирна ноћ, тако да имамо мање посла него иначе. Редовно имамо 17 позива дневно, што је од 500 до 600 позива месечно рекао је управник ВМЦ Хитна помоћ мајор Бојан Јовановић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.01.2018
mp4 (102,31 MB)
Изјава министра Вулина
14.01.2018
mp4 (88,58 MB)
Изјава управника, мајора Бојана Јовановића
14.01.2018
mp4 (153,4 MB)
Обилазак