Министарство одбране Републике Србије
 
01.01.2018.

Србија воли и поштује своју Војску



Првог дана у Новој години министар одбране Александар Вулин обишао је Оперативни центар система одбране и том приликом захвалио председнику Републике Србије и врховном команданту Александру Вучићу на побољшању материјалног положаја припадника Војске Србије.

Он се данас у београдској касарни „Бањица 2“, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и државног секретара Александра Живковића, уверио да Војска Србије извршава планиране задатке и да је стање у Републици Србији редовно.

Министар Вулин захвалио је Влади Републике Србије и председнику Републике Србије и врховном команданту Александру Вучићу што је савладао бројне отпоре да сви припадници безбедносних структура, међу којима су и запослени у Министарству одбране и Војсци Србије, добију највеће повећање плата у држави.

-Од првог јануара 2018. године сви припадници Министарства одбране, Војске Србије и читавог безбедносног сектора добиће увећање плата од 10 процената, рекао је министар Вулин, изразивши задовољство што се материјални положај припадника Министарства одбране и Војске Србије унапређује.

 - Унапређује се кроз повећане плате, кроз повећане дневнице, кроз увођење солидарне помоћи. Унапредиће се и кроз масовну стамбену изградњу, али и више и важније чак од побољшања нашег материјалног положаја, јесте повећање угледа и односа читавог народа и свих структура према Војсци Србије, рекао је министар одбране нагласивши да Војска Србије вредно ради, сваког дана и сваког секунда, водећи рачуна о безбедности и сигурности читаве наше земље и сваког грађанина наше Републике.

Он је истакао да све то доказује да је Војска Србије незаменљива у очувању нашег свакодневног живота.

- Снажна Војска Србије није гарант само мира Републике Србије, већ је гарант мира у читавом региону и у Европи, рекао је министар одбране закључивши да је Војска Србије спремна и способна да испуни сваки свој задатак, без обзира који је дан или задатак у питању, те да Војска Србије чува своју Србију, баш као што Србија воли и поштује своју Војску.
Том приликом, министар одбране је путем видео линка примио извештаје из оперативних центара Копнене војске, Команде за обуку и Ратног ваздухопловства и противваздухопловнe одбране. Њему су, такође путем видео линка, извештаје поднели и старији национални представници из мировних мисија у Либану, Кипру и Централноафричкој Републици, обавестивши га да је стање редовно, да људство извршава мисијом дефинисане задатке и да су сви припадници Министарства одбране и Војске Србије који су у мировним мисијама безбедни.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.01.2018
mp4 (80,94 MB)
Обилазак Оперативног центра система одбране
01.01.2018
mp4 (44,36 MB)
Изјава министра Вулина