Министарство одбране Републике Србије
 
28.12.2017.

Решавамо стамбено питање онда када се постане припадник Војске Србије



Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић уручили су данас у Великој ратној сали Старог генералштаба кључеве од 34 стана активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Министар Вулин је подсетио да ће, по наређењу председника Републике Србије и врховног команданта Војске господина Александра Вучића, идуће године отпочети масовна изградња станова за припаднике безбедносних структура.

- Оно што нисмо радили деценијама, од идуће године ћемо почети да радимо и ниједан припадник Војске Србије, који буде желео да проведе свој живот у Војсци Србије, неће остати без стана, баш ниједан. Потребно је само да жели, потребно је да даје све од себе у испуњавању својих задатака и држава је ту да помогне и држава је ту да њему и његовој породици обезбеди живот, бољи живот. Многи од вас су провели читаву своју каријеру чекајући решење свог стамбеног питања, а од идуће године, то неће бити тако. Од идуће године ћемо почети да решавамо стамбено питање онда када постанете припадник Војске Србије, да ви и ваше породице будете збринути, да унапред знате да је тај најтежи и највећи проблем или највећа радост и највећа срећа нешто на шта можете да рачунате и да треба да бринете само о свом раду, својој војсци и својој земљи – истакао је министар Вулин.
 
Обраћајући се окупљенима, министар Вулин је истакао да су они данас, за себе и за своје породице, решили тај велики, неки кажу и најтежи, животни проблем, коначно питање свог стана.

- Током ваше каријере, мењали сте адресе много, много пута, стварно је време да можете да кажете – ово је мој дом и ја живим овде – за себе и за своје породице. Ово је наш начин да вам се захвалимо за године службе, за верност домовини, Војсци, за све оно што сте кроз свој рад чинили. Знам ја да нико не постаје војник зато што мисли да ће имати стан, знам ја да се војник постаје зато што се верује и воли своја домовина, зато што сте спремни да посветите читав свој живот служењу њој, безбедности и одбрани сваког њеног човека, сваког њеног детета. Али, добро је знати да је држава ту да брине и добро је знати да је држава ту да реши и тај проблем – нагласио је министар Вулин.
 
Министар одбране је окупљенима честитао и Новогодишње и Божићне празнике, уз жељу да сада, после толико нових година и Божића које су провели на различитим адресама, најзад те празнике проведу на својој, оној која припада њима и њиховим породицама.

- Уз велику захвалност на свему што сте урадили за своју земљу и за своју Војску,  још једном хоћу да вас подсетим колико вас ова земља воли и колико је поносна на вас. Живела Војска Србије! Живела Србија! – поручио је министар Вулин.
 
Мајор Миљан Јефтић један је од припадника Министарства одбране и Војске Србије који је са супругом и двојицом синова, после десет промењених подстанарских станова, коначно дочекао да добије кључеве од свог стана.

–Добили смо троипособан стан у Обреновцу. Јако нам је драго што ћемо Нову годину прославити у свом стану, рекао је мајор Јефтић, који је са супругом и децом 19 година чекао на решавање стамбеног питања.

Још од 1992. године на свој кров над главом чека и потпуковник у пензији Мирко Војводић, који је током своје војничке каријере променио више држава бивше Југославије радећи на пословима у наменској индустрији.

 – Само у Подогорици сам променио пет подстанарских станова. Касније сам добио премештај у Београд, у Корпус ПВО, а касније и у Команду ПВО, одакле сам и отишао у пензију, каже потпуковник у пензији Војводић.

Уручењу кључева присуствовали су и државни секретари у Министарству одбране Александар Живковић и Бојан Јоцић и в.д. помоћника министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић. 

У циљу решавања стамбеног питања припадника Министарства одбране, на иницијативу председника Републике и врховног команданта Александра Вучића, Влада је формирала Комисију за припрему Предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности. Реч је о пројекту масовне станоградње за припаднике Војске, Полиције и БИА-е, а које ће они бити у могућности да откупе по повлашћеним условима.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.12.2017
mp4 (220,27 MB)
Обраћање министра Вулина
28.12.2017
mp4 (47,92 MB)
Мајор Миљан Јефтић
28.12.2017
mp4 (166,66 MB)
Додела кључева