Министарство одбране Републике Србије
 
13.12.2017.

Посета представника италијанског Војног центра за стратегијске студије



Висока делегација Војног центра за стратегијске студије Министарства одбране Италије, предвођена директором контраадмиралом Мариом Карузом, борави у званичној посети институцијама Министарства одбране Републике Србије.

У име министра одбране делегацију је примио и поздравио државни секретар Александар Живковић. На састанку је констатовано обострано задовољство достигнутим нивоом сарадње у научној области са изразитом перспективом за њено унапређење.

Током данашњег дана, делегација из Италије посетила је Институт за стратегијска истраживања Министарства одбране и Универзитет одбране.

Директорка Института за стратегијска истраживања Јованка Шарановић и директор Војног центра за стратегијске студије Министарства одбране Италије контраадмирал Марио Карузо потписали су данас Споразум о међусобној сарадњи и разговарали о унапређењу сарадње српског и италијанског војног института на пољу научног рада кроз дефинисање конкретних научно-истраживачких активности које би институти заједно реализовали у наредном периоду. 

Посета Институту за стратегијска истраживања узвратна је посета пошто је делегација Института за стратегијска истраживања боравила у Риму, у септембру прошле године.

Касније данас, италијанска делегација посетила је Ректорат Универзитета одбране, где је ректор генерал-мајор Младен Вуруна представио активности Универзитета одбране.

Контраадмирал Карузо захвалио је на прилици да сазна више о активностима институција у Министарству одбране Србије и истакао наду да ће потписивање данашњег Споразума бити само база за наредне видове сарадње тих институција. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.12.2017
mp4 (93,44 MB)
Посета