Министарство одбране Републике Србије
 
05.12.2017.

Други дан Регионалне конференције односа са јавношћу „Медији, мировне операције и мигрантска криза“



Панел дискусије на другом дану Регионалне конференције односа са јавношћу „Медији, мировне операције и мигрантска криза“ биле су  посвећене медијима и мигрантској кризи, са посебним освртом на прекограничну сарадњу у контроли миграција.

Том приликом, окупљеним представницима служби за односе са јавношћу Министарстава одбране земаља у региону, као и представницима регионалних медијских кућа, обратили су се изасланик одбране Аустрије у нашој земљи пуковник Томас Ахамер, Ивана Антић Ћурко из Комесаријата за избеглице Републике Србије, као и новинари Ђорђе Костић из „Ал Џазире Балкан“ и Атила Муци дописник Мађарске државне телевизије, а у улози модератора на овом панелу био је портпарол Министарства одбране Републике Србије капетан фрегате Јован Кривокапић.

Панелисти су, свако из свог домена, говорили о комплексности мигрантске кризе, износећи податке, бројке и процене о току мигрантске кризе која је захтевала ефикасан и правовремен одговор, али и начине на који су поједини проблеми решавали. Уз то, посебну вредност имале су и приче из личног искуства и са терена, које су осветлиле значај хуманости у тим тешким ситуацијама на које нико није био припремљен у потпуности.


Данашњи панел био је прилика и да представници институција новинари из региона, у разговору са панелистима из прве руке сазнају важне информације и оцене о мигрантској кризи која је заокупила пажњу и домаће и светске јавности у години за нама, али и да се информишу о безбедносним изазовима које је „Балканска рута“ донела земљама у региону.

Затварајући регионалну конференцију, начелник Управе за односе са јавношћу Министарства одбране републике Србије капетан бојног брода Петар Бошковић захвалио је свима који су учествовали на овом скупу, истичући значај размене искустава о најважнијим безбедносним изазовима са којим суочавају земље у региону. Он је, такође, посебно указао да је и ова конференција још једном потврдила значај сарадње институција у региону као један од најважнијих предуслова за решавање многих отворених питања.

Дводневну Регионалну конференцију односа са јавношћу „Медији, мировне операције и мигрантска криза“ организовала је Управе за односе са јавношћу Министарства одбране Републике Србије, уз подршку Министарства одбране Уједињеног Краљевства и Амбасаде Уједињеног Краљевства у Београду.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.12.2017
mp4 (17,75 MB)
Покривалица