Министарство одбране Републике Србије
 
04.12.2017.

Систем одбране функционише као једно



На свечаној академији поводом Дана војних ветерана потпредседнику Владе Републике Србије и министру унутрашњих послова др Небојши Стефановићу уручена је Златна плакета Министарства одбране.
 
Захваљујући у име свих добитника признања, он је  истакао да признање доживљава не само као награду Министарству унутрашњих послова за одличну сарадњу у систему безбедности, за који је рекао да последњих година функционише све боље.
 
- Можда је још важније да систем безбедности функционише као једно, на начин да не гледате боју униформе, нити којој служби или министарству припада одређени појединац, већ колико може да допринесе Србији. Честитајући свим ратним ветеранима празник, желим да истакнем да сам поносан што живим у таквој домовини у којој се води рачуна о људима који су је задужили и на које смо поносни али и којима смо искрено захвални.

Министар Стефановић је истакао да је Србија одувек водила ослободилачке ратове у којима је показала изузетну храброст и част и да не сме да заборави своје синове и кћери који су за њену слободу дали живот.
 
- Данас држава уме да цени оно што су ратници и војни ветерани за њу урадили и да их активно укључује у процес преношења знања млађим генерацијама. На свима нама који се данас бавимо безбедности системом Републике Србије је да уложимо максималне напоре да осигурамо да се сукоби више никада не понове и да Србија увек буде спремна да гради конструктивну будућност, али која је спремна и да се брани, да заштити и своје небо и своју воду и своју земљу и свој народ и сваког свог човека - истакао је потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.12.2017
mp4 (100,86 MB)
Обраћање министра Стефановића