Министарство одбране Републике Србије
 
03.12.2017.

Захвалност врховном команданту



Министар одбране  Александар Вулин, приликом испраћаја припадника Треће бригаде у мировну мисију у Либан, истакао је да се о Војсци Србије данас брине.
 
- Војска Србије је понос нашег народа и наше земље, најпоштованија и највољенија институција и зато хоћу још једном да захвалим врховном команданту Војске Србије господину Александру Вучићу на личном доприносу и на томе што не прође дан а да се не увери каква је готовост наше војске, какви су проблеми и како може да се помогне. 
Након састанка у Генералштабу, где смо начелник Генералштаба, генерал Диковић и ја имали част и обавезу да реферишемо о стању наше Војске, донете су значајне одлуке које ће побољшати и материјални положај наше војске и борбену готовост.  Желим да се захвалим за награду од 10.000 динара коју ће добити сваки припадник безбедносног сектора у овој земљи, али исто тако и због отпочињања пројекта масовне стамбене изградње за све припаднике безбедносног сектора, због јачања наше војске и због отвореног конкурса за стални пријем припадника наше војске. 
 
Омогућене су и важне ствари као што је војно образовање,  средњи ниво,  али и поновно увођење морала у нашој Војсци, не зато што га није било, увек га је било и увек ће га бити, већ зато што треба да постоји у формацијском смислу.  У неким ранијим временима кад смо се стидели себе, онда смо га укидали. Захваљујући другачијој политици,  захваљујући личном ангажовању врховног команданта Војске Србије, не да се нико не стиди, него смо поносни на сваког припадника војске, и оне који су били у Војсци Србије и који су сада, као и на ову децу која се тек спремају да то постану.
 
Говорећи о прекјучерашњем састанку с председником Србије и министром одбране, генерал Диковић је истакао да је дефинитивно дефинисано све оно што је потребно за Војску Србије.
 
- Посебно је важно да је председник Републике Србије све наше предлоге прихватио и још додао неколико, издао и неколико задатака у смислу јачања способности наше Војске.  За припаднике Војске Србије и снаге безбедности иду далеко бољи дани али они доносе и више обавеза. Да све оно што треба још квалитетније и брже испунимо, рекао је начелник Генералштаба.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.12.2017
mp4 (161 MB)
Изјава министра Вулина
03.12.2017
mp4 (48,89 MB)
Изјава генерала Диковића