Министарство одбране Републике Србије
 
22.11.2017.

Министар Вулин са полазницима Курса за стратегијске руководиoце



Министар одбране Александар Вулин примио је данас полазнике Курса за стратегијске руководиоце, који се по други пут реализује у организацији Школе националне одбране.

Циљ Курса јесте систематизација постојећих знања и вештина, стицањe нових, као и даљи развој лидерских способности за ефективно, ефикасно и законито управљање пословима безбедности и одбране на стратегијском нивоу.

Обраћајући се полазницима Курса, министар одбране је истакао значај перманентног образовања и подржао концепт Школе националне одбране који подразумева целоживотно стицање и унапређивање знања и вештина, у коме није необично да се и генерали нађу у „школским клупама“.

Имајући у виду да је Курс за стратегијске руководиоце подељен на подручје посвећено безбедности и одбрани и подручје управљања одбраном, министар Вулин је говорио о значају познавања савремених међународних односа, „како са аспекта безбедности у глобалном свету, тако и из угла европске безбедносне архитектуре, у светлу заједничке безбедносне и одбрамбене политике ЕУ, која укључује и одлично познавање прeговарачких подручја Србије и ЕУ.“

Истовремено, област управљања одбраном омогућиће полазницима Курса да кроз експертску призму сагледају стратегијски менаџмент у систему безбедности и одбране који укључује свеукупну надоградњу лидерских способности, којима није страно ни одлично познавање медија и комуникацијских вештина.

Према речима начелника Школе националне одбране пуковника др Мирослава Талијана, наставу изводе еминентни научни радници и експерти предметних области, а овогодишњи полазници су командант Гарде ВС генерал-мајор Миломир Тодоровић, заменик команданта РВ и ПВО бригадни генерал Сава Миленковић, командант Прве бригаде КоВ бригадни генерал Жељко Петровић, начелник Штаба Команде за обуку бригадни генерал Дејан Јанковић и командант Централне логистичке базе бригадни генерал Петар Латковић.

Касније у току дана, полазнике Курса за стратегијске руководиоце примио је и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.


 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.11.2017
mp4 (19,05 MB)
Пријем