Министарство одбране Републике Србије
 
21.11.2017.

НОРА Б-52– понос српске одбрамбене индустрије




Министар одбране Републике Србије Александар Вулин и делегација Министарства одбране и Војске Србије која борави у званичној посети Уједињеним Арапским Емиратима, присуствовали су данас на артиљеријском полигону, заједно са домаћинима, тестирању самоходне хаубице „НОРА Б-52“, калибра 155 мм.

Била је то прилика да се један од најбољих производа и иновација одбрамбене индустрије Србије, у практичном дејству и у најбољем светлу, прикаже партнерима у УАЕ, те је након завршеног тестирања министар Вулин изјавио да Југоимпорт СДПР има све разлоге да буде веома поносан и задовољан, имајући у виду како се тај најзначајнији производни пројекат, “НОРА Б-52“ калибра 155 мм, показала пред домаћинима из УАЕ.

- Она је у свим сегментима који су данас опитовани показала изузетне карактеристике, и када је у питању домет, и када је у питању прецизност, њено кретање и маневарске способности, брзина реакције. Сви параметри су показали да је НОРА један изузетан производ и да, стога, имамо разлога да очекујемо да ћемо на светском тржишту, и на тржишту УАЕ, имати значајне успехе, рекао је министар одбране и нагласио како верује да су домаћини веома задовољни, те да се можемо надати успешном наставку даљег опитовања.

НОРА-Б52 М15 је самоходна топ-хаубица намењена за ватрену подршку сопствених јединица, коју остварује снажном, изненадном и брзом ватром по циљевима на великим даљинама и сматра се једним од најуспешнијих производа српске одбрамбене индустрије.

У току дводневне посете Уједињеним Арапским Емиратима, где је дочекан уз највише почасти, министар Вулин се јуче у Абу Дабију састао са државним министром за одбрану Уједињених Арапских Емирата Мухамедом Ахмедом Ал Бавариди Ал Фаласијем, начелником Генералштаба Оружаних снага УАЕ генерал-потпуковником Хамадом Мохамедом Тани Ал Румаитијем и командантом Копнене војске Оружаних снага те земље генерал-мајором Салехом Мохамедом Салех Ал Америјем.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.11.2017
mp4 (90,26 MB)
Изјава министра Вулина
21.11.2017
mp4 (77,47 MB)
Приказ НОРА Б-52 (видео МО/Југоимпорт СДПР)